Ege Postası
Geri

Selvitopu:Sokaklarda, şantiyelerde olacağım

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu halkla iç içe olmayı sürdürüyor. Selvitopu katıldığı esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde en çok "Seçildikten sonra da halkın içinde olacak mısınız'" sorusuyla karşılaşıyor. Sempatik tavırları, halka karşı sıcak yaklaşımıyla kısa sürede beğeni toplayan Muhittin Selvitopu, meclis üyeleriyle birlikte seçimden sonra da halkın içinde olmayı sürdüreceğini söyledi. Selvitopu ayrıca, belediye işçilerinin moral ve motivasyonu açısından da sürekli şantiyelerde onları ziyaret edeceğini vurguladı.
Selvitopu:Sokaklarda, şantiyelerde olacağım
Haberler / Yerel Politika
6 Mart 2014 Perşembe 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Öte yandan, Selvitopu'nu çalışmalarında hiç yalnız bırakmayan CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık ise önümüzdeki yerel seçimlerin ardından 6 ay içerisinde genel seçimlere gidilmesi olasılığının yüzde 90'ları geçtiğine dikkat çekerek seçmeni oy kullanmaya ve sandığa sahip çıkmaya davet etti. 2011 genel seçimlerinde Karabağlar'da 60 bin seçmenin oy kullanmadığına dikkat çeken Işık, bu seçmenin CHP oy verme eğilimindeki vatandaşlar olduğunu ifade etti. 
 
"Halkla birlikte halkın belediyesini yaratacağız" anlayışıyla yola çıkan CHP Karabağlar belediye başkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu halkın desteğini almayı sürdürüyor. Sivil toplum örgütleri, esnaf ziyaretleri ve seçim bürosu açılışlarını hız kesmeden sürdüren Selvitopu seçildikten sonra sokaklarda, şantiyelerde olacağının mesajını verdi. "Kulaktan kulağa aktarılan bilgilerle sorunlar çözülmez" diyen Muhittin Selvitopu şöyle konuştu: "Seçildikten sonra da halkın içinde olmak benim görevim olacak.  Bir belediye başkanı halkla bütünleşmezse, halktan bilgi almazsa, diyalogları geliştirmezse kentle ilgili sorunları nasıl çözebili? Kulaktan kulağa aktarılan bilgilerle sorunlar çözülmez. Sorunları yerinde görmeden, insanları dinlemeden sağlıklı çözüm üretemezsiniz.Sokaklarda, şantiyelerde olacağım. Ayrıca belediyedeki işçilerimizin moral ve motivasyonunu üst düzeyde tutabilmek için sürekli şantiyeleri ziyaret edeceğim. Halkla beraber halkın belediyesini yaratırsak bu ülkede genel başkanımızı da başbakan yaparız." dedi.

Sorunları halkla birlikte çözeceğiz
CHP'li aday programlarında sosyal belediyecilik vurgusu da yaparak Karabağlar'a çok sayıda sosyal tesis yapılacağının sözünü verdi. Selvitopu ayrıca, ilçede yaşayan ve imkanı olmayan vatandaşların İzmir'e entegre olabilmeleri, kenti tanımaları için çeşitli programlar gerçekleştireceklerini ifade etti. Selvitopu imar, ruhsat, pazar yeri, kurban kesim yeri gibi konularda bazı sıkıntılar yaşadığını belirten vatandaşlara da bu konularda çözüme giden adımları atacaklarını söyledi. Selvitopu , "Bu bölgede imarla ilgili sorun var. Kentsel dönüşümün yanında imarla ilgili problemleri gidermek amacıyla plan değişiklikleri, plan tadilatlarını ele alacağız. İnsanların daha rahat ruhsat alabilmelerini sağlamak, ruhsat aldıktan sonra yaptıkları binalarda işyeri ruhsatlarını da rahat alabilmeleri için bunun alt yapısını oluşturacağız ve işlemleri basitleştireceğiz. Vatandaşlarımızı imar durumlarını öğrenmek için 10-15 gün bekletmeyeceğiz. Artık teknoloji gelişti. Bu tür bilgilere bilgisayarla herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ortamı sağlayacağız. Bazı pazar yerlerinin kapalı olmasını isteyen vatandaşlarımız var. Bu konuda da gerekeni yapacağız. Kurban kesim yeri olmayan bölgelerde bu sorunu giderecek çalışmaları başlatacağız. Ayrıca ilçemizde yaşayan bazı vatandaşlarımızın maddi imkansızlıklardan dolayı kentin diğer yerlerinden ne yazık ki haberi yok. Onların İzmir'i daha rahat algılaması, kente entegre olabilmeleri, kenti tanımalarını sağlamak da bizim görevimiz olacak." diye konuştu.

60 bin seçmen oy kullanmadı
Öte yandan, Selvitopu'nu çalışmalarında hiç yalnız bırakmayan CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık ise önümüzdeki yerel seçimlerin ardından 6 ay içerisinde genel seçimlere gidilmesi olasılığının yüzde 90'ları geçtiğine dikkat çekerek seçmeni oy kullanmaya ve sandığa sahip çıkmaya davet etti. 2011 genel seçimlerinde Karabağlar'da 60 bin seçmenin oy kullanmadığına dikkat çeken Işık, bu seçmenin CHP oy verme eğilimindeki vatandaşlar olduğunu ifade etti. Işık ayrıca, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak hepimizin görevi olmalı." açıklamasında bulundu.
 
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu'nun programlarına CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, meclis üyesi adayları ve belediye başkan aday adayları Ali İhsan Yıldız ve Yusuf Boydaş da katıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası