Ege Postası
Geri

ATO Başkanı'ndan Adana'ya 1,2 milyar dolarlık elektrik santralı yatırımı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'nin sahibi olduğu BESA GRUP, Adana'da ithal kömüre dayalı enerji santralı kuracak. Şirket, bu çerçevede Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı’na bir yıl önce başvuruda bulunmuştu....
ATO Başkanı'ndan Adana'ya 1,2 milyar dolarlık elektrik santralı yatırımı
Haberler / Ekonomi
9 Ağustos 2013 Cuma 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'nin sahibi olduğu BESA GRUP, Adana'da ithal kömüre dayalı enerji santralı kuracak. Şirket, bu çerçevede Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı’na bir yıl önce başvuruda bulunmuştu. Kurulması planlanan elektrik üretim tesisinin toplam yatırım tutarının 1,2 milyar dolar olması bekleniyor.

Adana Yumurtalık İlçesi Sugözü mevkiinde toplam 841 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapımı planlanan ithal kömür yakıtlı Bezci Enerji Santrali’nin ilk etapta 670 megavat (MW) kurulu güce sahip bir ünite olarak kurulup işletilmesi planlanıyor. İkinci etapta eklencek 670 MW'lik ikinci ünite ile santralın kurulu gücü 1.340 MW'a kadar çıkabilecek. Santralde inşaat başlangıç tarihinden itibaren 48 ay içinde üretime geçilmesi hedefleniyor. Yıllık 8 bin saat çalışma süresi öngörülen santralin lisans süresi 49 yıl. Santral tamamlandığında 3 milyar dolarlık yatırım değerine ulaşacak. Yıllık ortalama 4 bin 950 gigavatsaat (GWh) elektrik üretme kapasiteli olarak inşa edilecek santral için Güney Afrika, Rusya ve Güney Amerika’dan kömür ithal edilecek. Deniz yoluyla taşınacak kömürler, bölgede kurulacak iskele sistemi sayesinde gemilerden özel konveyör sistemi ile santral sahasındaki stok alanına taşınacak.

ATO Başkanı Salih Bezci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugüne kadar inşaat sektöründe gerçekleştirdikleri yatırımları enerji sektöründe sürdüreceklerini kaydederek, “Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bir işadamı olarak, güven duyarak, istikrarın süreceğine inanarak ülkeme yatırım yapıyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası