Ege Postası
Geri

ATO‘dan büyüme açıklaması: Ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Türkiye‘nin ilk çeyrekte yüzde 3 büyümesi ile ilgili olarak “Bundan böyle ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz.” dedi.Salih Bezci, büyüme ile ilgili yaptığı açıklamada büyüme rakamının...
ATO‘dan büyüme açıklaması: Ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Türkiye‘nin ilk çeyrekte yüzde 3 büyümesi ile ilgili olarak “Bundan böyle ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz.” dedi.


Salih Bezci, büyüme ile ilgili yaptığı açıklamada büyüme rakamının Türkiye’nin geleceği için olumlu bir sinyal olduğunu vurguladı. Bezci, “2012 büyümesi planlanandan daha gerilerde oldu. Şu aşamada rakamlar büyüme konusunda umut verici. İnşallah 2013 planlandığı gibi yüzde 4 seviyesinde bir büyümeyle kapatılır.” ifadelerini kullandı.

Bezci, dün açıklanan Sanayi Üretim Endeksi verilerinin büyüme için iyimser olmaya imkan verdiğini belirtti. Bezci, şunları kaydetti:

“Rakamlar büyüme konusunda bir iyimserlik işaret ediyor. Avrupa’da bunalımın etkileri tamamen geçmiş değil ancak iyileşmeye girilmesi bizim de sanayi üretimimizin artışına imkan verecek. Türkiye’de ekonomiyi etkileyen yapısal sorunların aşılması için senelerden bu yana çalışmalar yürütüldü. Ekonomik istikrar, siyasi istikrarla da yakından ilgili. Türkiye’nin hedeflediği gibi 2023‘te dünyanın ilk 10’u arasına gireceğine inanıyoruz ve özel sektör olarak bu hedefe yönelik çalışmalarda bulunacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası