Ege Postası
Geri

Bakan Çağlayan: Büyüme rakamı beklentinin üzerinde

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 3 büyümesinin beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti.Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin...
Bakan Çağlayan: Büyüme rakamı beklentinin üzerinde
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 3 büyümesinin beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti.


Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı inovasyon atölyelerinin kurulması ile ilgili protokol imza töreninin ardından gazetecilerin büyüme rakamlarına dair sorularını cevapladı.


Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte yüzde 3 büyümesinin beklentilerini aştığını vurgulayan Çağlayan, ''Çünkü ben beklentimi sanayi üretim endeksi ve kapasite kullanım oranlarına göre değerlendiriyorum. Yüzde 3 büyüme, senelik yüzde 4 büyüme hedefini yakalamamız noktasında yetersiz bir rakam olacaktır. Sanayi üretim endeksinde Nisan ayında bir büyüme görüyoruz. Sanayi üretim endeksinde görülen artışın devam edeceği kanaatindeyim. Bu artışla beraber ikinci çeyrekten itibaren Türkiye gerçek büyüme performansını gösterecektir.'' ifadelerini kullandı.

"İHRACAT PAZARLARINDA SORUN YOK"

Çağlayan, ihracatın 2011 ve 2012 gibi olmayacağına işaret ederken, "Son 2 senede Türkiye'nin ihracat bölgelerinde bu kadar sorun görülmedi." dedi.

Şu aşamada ihracat artışının 2013 hedefini yakalama noktasında yeterli olacağını umduğunu ifade eden Çağlayan, ''OVP hedefi olan 158 milyar dolar hedefi yakalayacağız; ancak ihracat artışı geçen sene gibi olmayacak. Dolayısıyla ihracatın büyümeye net katkısı geçen sene gibi olmayacak.'' diye konuştu.

Son açıklanan büyüme rakamların ihracatın büyümeye bir desteğinin olmadığını gösterdiğini belirten Ekonomi Bakanı Çağlayan, bu durumun ihracatın büyüme açısından ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin büyüme oranlarını daha da yükseltmek zorunda olduğun vurgulayan Çağlayan, ''Orta Vadeli Program hedefi olan yüzde 4'ün de üzerinde büyümemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye'yi 2023 hedefine taşınması için yüzde 5-6'nın üzerinde büyümemiz gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 14 çeyrektir büyüdüğünü kaydeden Çağlayan, AB'nin ilk çeyrekte binde 7 küçüldüğünü de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası