Ege Postası
Geri

Şimşek: Büyümemiz tekrar ivme kazandı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılındaki dengelenme sürecinin ardından büyümenin 2013’ün ilk çeyreğinde tekrar ivme kazandığını söyledi.Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ilk çeyrek büyüme...
Şimşek: Büyümemiz tekrar ivme kazandı
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılındaki dengelenme sürecinin ardından büyümenin 2013’ün ilk çeyreğinde tekrar ivme kazandığını söyledi.



Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.


Ocak-Şubat-Mart döneminde iç talepteki ılımlı toparlanmanın katkısı ile ekonominin yüzde 3 büyüdüğünü aktaran Şimşek, “Birinci çeyrekte iç talebin büyümeye katkısı 3,1 puan olarak gerçekleşmiştir. Stoklar bu çeyrek itibarıyla büyümeye tekrar katkı yapmaya başlamıştır. Artan iç taleple birlikte net ihracatın büyümeye katkısı azalarak sıfırlanmıştır. Önümüzdeki dönemde güçlü kamu mali dengelerimiz, sağlam bankacılık sektörü ile reel sektör ve hane halkının güçlü bilanço yapısı büyümeyi destekleyecektir. Öte yandan tüketici kredilerindeki güçlü seyir de toparlanmayı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca, dün açıklanan Nisan ayı sanayi üretim verileri de büyümenin ikinci çeyrekte hız kazandığını göstermektedir.” dedi.

"İKİNCİ ÇEYREKTE YÜZDE 4 BÜYÜME BEKLİYORUZ"

Şimşek, “Ekonomide yaşanan bu toparlanma ile birlikte cari açıkta da sınırlı bir artış yaşanmaktadır. 12 aylık cari açık Nisan itibari ile bir önceki aya göre 3,6 milyar dolar artarak 51,3 milyar dolar olmuştur. Yılın ikinci çeyreği ile birlikte büyümenin hızlanmasını; Orta Vadeli Plan’da (OVP) öngördüğümüz gibi yüzde 4 seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz.“ açıklamalarını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası