Ege Postası
Geri

AYM’den Burhan Kuzu’yu üzecek karar

Anayasa Mahkemesi, twitter’de anonim bir hesaptan kendisine hakaret eden kişinin bulunmaması ve dosyanın ‘Zamanaşımı Bürosu’na gönderilmesi üzerine, hak ihlali şikâyeti yapan Burhan Kuzu’nun başvurusunu kabul edilemez buldu.
AYM’den Burhan Kuzu’yu üzecek karar
Haberler / Politika
29 Ocak 2018 Pazartesi 07:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anayasa Mahkemesi, twitter’de anonim bir hesaptan kendisine hakaret eden kişinin bulunmaması ve dosyanın ‘Zamanaşımı Bürosu’na gönderilmesi üzerine, hak ihlali şikâyeti yapan AKP İstanbul Milletvekili anayasa profesörü Burhan Kuzu’nun başvurusunu kabul edilemez buldu.

Kararda, Kuzu’nun başvurusunun, “anayasada korunan temel hak ve özgürlükler bağlamında ciddi endişeler doğuracak nitelikte geniş kapsamlı etkiler uyandırmayan ya da toplumsal menfaati doğrudan etkilemeyen bir şikâyet” olduğu belirtilerek, adli makamların suç failinin belirlenmesine yönelik çalışmalarından sonuç alınamamasının başvurucunun şeref ve itibarının korunmasını isteme hakkına yönelik bir ihlal oluşturmadığı vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası