Ege Postası
Geri

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 'Tarık Buğra' konulu panel düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nizam, Fikir ve Kültür Topluluğu tarafından ‘Tarık Buğra’ konulu panel düzenlendi.     Kongre Merkezi'ndeki panele, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami...
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 'Tarık Buğra' konulu panel düzenlendi
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nizam, Fikir ve Kültür Topluluğu tarafından ‘Tarık Buğra’ konulu panel düzenlendi.

    Kongre Merkezi'ndeki panele, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Yurt-Kur Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

    AİBÜ’de öğrenim gören öğrencilerin gerçekleştirdiği panelin ardından konuşan Rektör Coşkun, ünlü yazar Tarık Buğra ile ilgili böyle bir paneli düzenledikleri için öğrenciler ile emeği geçenlere teşekkür etti ve gençlere seslenerek edebiyat, sanat, kültür ve bilimle ilgilenmelerini istedi. Coşkun, kitap yazmanın kolay olmadığını, bunun için ciddi bir birikime ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Tarık Buğra’nın Türk ve dünya edebiyatı için önemine değindi.

    Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü de, sanat ve edebiyatı öğrendiği Tarık Buğra’nın Türk ve Dünya edebiyatı için çok önemli bir yazar olduğunu, ‘Küçük Ağa’ gibi ‘aykırı’ ve ‘gerçekçi’ romanlar yazdığını anlattı. Güçlü, paneli düzenleyen öğrencilerin Tarık Buğra’yı çok iyi özümsediklerini de belirterek öğrencileri tebrik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası