Ege Postası
Geri

Abdalların Horasan'da Anadolu'ya göçleri sergilenecek

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belde Belediyesi, bölgede 10 asırdır var olan Abdal kültürünü sergide ortaya koyacak. Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, Evrenseki Kültür Evi'nde Antalya ve Manavgat'ta...
Abdalların Horasan'da Anadolu'ya göçleri sergilenecek
Haberler / Genel
23 Temmuz 2013 Salı 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belde Belediyesi, bölgede 10 asırdır var olan Abdal kültürünü sergide ortaya koyacak.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, Evrenseki Kültür Evi'nde Antalya ve Manavgat'ta Horasan'dan Anadolu'ya 10 asır önce göç eden Abdalların hayat izlerini açacakları bölümle sergileyeceklerini söyledi. Antalya ve Manavgat bölgesinde yaşayan Abdallarla ilgili Türk halk müziği sanatçısı ve folklor(halk bilimci) bilimcisi Hüseyin Kök'ün araştırma yaptığını belirten Başkan Barut, toplanan bilgileri bir kitapta toplayarak kaynak eser oluşturmak istediklerini kaydetti.
Barut, Önümüzdeki günlerde Abdalların Horasan'dan Anadolu'ya göçte Ankara Keskin, Polatlı, Afyonkarahisar Emirdağ, Sultandağı, Konya Akşehir, Mersin Silifke, Mersin Mut, Malatya, Karaman, Adana Ceyhan, Kırşehir, Antalya Finike, Gazipaşa, Serik ve Manavgat ilçelerindeki hayat izlerine ait eşyaları Evrenseki Kültür Evi'nde sergileyeceklerini kaydetti. Barut, "Bölgemizde halkımız Abdal ismi ile bildiği kardeşimiz yaşıyor. Onlarda Horasan'dan Anadolu'ya göçen Türkmen kardeşlerimiz. Zengin müzik kültürüne sahipler. 10 asırlık zengin kültürü ve göçün getirdiği Anadolu izlerini Evrenseki'de sergilemek istiyoruz." diye konuştu.

Öteyandan Anadolu Gençlik Derneği'nin(AGD) Manavgat'ta açtığı yaz kurslarına katılan 155 öğrenci Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti. Barut, kültür evini ziyaret eden öğrencilere sergiledikleri 10 asırlık Yörük-Türkmen eşyası ile bilgilendirme yaptı. Sergilenen 10 asırlık eşyaları halk bilimci Hüseyin Kök'ün 4 yıllık uzun uğraşlar sonucunda topladığını belirten Barut, kültür evindeki eşya zenginliği bakımından Ege, Göller Bölgesi ve Akdeniz'de tek olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası