Ege Postası
Geri

Acemoğlu: Veteriner fakültelerinin sayısı değil, eğitim kalitesi artırılmalı

Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) Başkanı Doç Dr. Hamit Acemoğlu, popülist yaklaşımlarla fakülte açılmasının eğitim kalitesini düşürdüğünü dile getirdi. Acemoğlu, "İhtiyaçtan fazla veteriner fakültesine açılmasına...
Acemoğlu: Veteriner fakültelerinin sayısı değil, eğitim kalitesi artırılmalı
Haberler / Güncel
29 Nisan 2013 Pazartesi 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) Başkanı Doç Dr. Hamit Acemoğlu, popülist yaklaşımlarla fakülte açılmasının eğitim kalitesini düşürdüğünü dile getirdi. Acemoğlu, "İhtiyaçtan fazla veteriner fakültesine açılmasına rağmen gerekli uygun ortamlar sağlanmadığı için eğitim kalitesi düşmüştür." dedi.

Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) tarafından 13. Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Erzurum’da bir kutlama programı düzenlendi. Program çerçevesinde Özel Erzurum Şifa Hastanesi’nde veteriner hekimler onuruna yemek verildi. Uluslararası UDOSAF Başkanı Doç Dr. Hamit Acemoğlu, dünyada ve Türkiye’de veteriner hekimliğin kuruluş tarihçesini anlattı. Acemoğlu, “Türkiye’de bugün veteriner fakülte sayısı 17’si aktif olmak üzere 26’ ya ulaştı. 25 Avrupa ülkesinde ise toplam 52 veteriner fakültesi var. Bu da her yıl ortalama binden fazla veteriner hekimin aramıza katılması anlamını taşıyor. Ülkemizde tamamen popülist yaklaşımlarla fakülte açılması eğitim kalitesini düşürmektedir. İhtiyaçtan fazla veteriner fakültesinin açılması, buna paralel olarak gerekli olan uygun ortamların sağlanmaması ve pahalı bir öğretim olan veteriner fakültelerinin eğitim kalitesini düşürmektedir. Türkiye’de acilen yeni veteriner fakültesi açılması mutlaka asgari koşullara bağlanmalıdır. Gelişmiş ülkelerde çok saygın bir yeri olan, çok önemli yetkilerle donatılmış bulunan bu mesleğin ülkemizde de hak ettiği yere ulaşması çalışmalarının başlatılması en hayırlı bir adım olacaktır.” şeklinde konuştu.

Ağrı Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’nın da katıldığı programda konuşan Erzurum Hekimler Odası Başkanı Fikret Çelebi ise şunları söyledi: “Geçmişten günümüze kadar veteriner hekimlik eğitiminin başlaması ile hayvan biyolojisi ve patolojisi üzerinde yapılan çalışmalar, insan hekimliğinin gelişmesine büyük yararları olmuştur. Veteriner hekimler; hayvan sağlığının korunması ve refahının geliştirilmesi yanı sıra global açlığın azaltılması, zoonoz hastalıkların önlenmesi, gıda kalitesi ve güvenliğinin sağlanması, biyomedikal araştırmalar ve çevre ve biyo çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla halk sağlığı alanına insanlığa büyük katkılar sağlamışlardır.”

AK Parti Erzurum Milletvekili Çengiz Yavilioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Erzurum Aziziye İlçe Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Atatürk Üniversitesi'nden (AÜ) çok sayıda davetlinin katıldığı program veteriner mesleğine emek veren dernek ve oda başkanlarına teşekkür plaketi verildi. Program AÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Zekeriya Aktürk ve öğretim üyesi Turan Set’in ney dinletisi ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası