Ege Postası
Geri

“Adama-şalgama değil, halka dayanıyoruz”

Narlıdere'de Gazeteci Nizamettin Bedir Parkı'nın açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz, ağalara, paşalara, çıkar ilişkilerine, adama-şalgama dayanmıyoruz. Biz halkımıza dayanıyoruz. Rantların hesabını değil vatandaşımızın lokmasını bir dirhem de olsa büyütmenin hebasını yapıyoruz” dedi.
“Adama-şalgama değil, halka dayanıyoruz”
Haberler / Yerel Politika
10 Ocak 2014 Cuma 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - 28 Nisan 2013'te hayatını kaybeden Gazeteci Nizamettin Bedir Parkı, Narlıdere Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde Narlıdere'de açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, Mustafa Moroğlu ve Aytun Çıray, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Gazeteci Nizamettin Bedir'in eşi Nuran ve kızı Gizem Bedir ile meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da telefonla katılarak Narlıderelilere sürpriz yaptı.

Parkın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nizamettin Bedir'in kalemini satmadan, ülkesi için çalıştığını söyledi. Narlıderelilere Büyükşehir yatırımlarıyla ilgili müjdeler veren Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde ilçede “Beyaz Vadi” projesini hayata geçireceklerini belirterek, Ali Onbaşı Deresi'nin üzerine de baraj yaparak taşkın ve baskınların önüne geçileceğini, çalışmanın tamamlandığını ve DSİ'den onay beklediklerini ifade etti.



“Şimdi temiz elle zamanı”


Konuşmasında son dönemlerde ülke genelinde yaşanan gelişmelere değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “22 Kasım'da Paris'te EXPO faaliyetindeyken, belediyeyi bastılar. İlk uçağa binip döndük. Çok da önemli bir şey vardı. EXPO sunumu yapılacaktı, ama yok öyle bir şey. Adalete teslim olacaksın” dedi. Adaletin önemi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz, yaşarsınız. Ama adaletsiz asla yaşayamazsınız. Adalet herkese lazımdır" dedi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adaletle oynarsan o dönüp dolaşacaktır. Ülkede onun polisi - bunun polisi olmaz. Onun savcısı - bunun savcısı olmaz. Onun hakimi - bunun hakimi olmaz. Paralel devlet olmaz. Türkiye devletinin polisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin savcısı vardır, adı Cumhuriyet savcısıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hakimi vardır. Devletin başbakanı, reis-i cumhuru vardır, belediye başkanı vardır. Bunlar siyasi görünse de devlet kurumlarının başıdır. Önce devlet gelir. Anadolu insanı boşuna 'devlet başa kuzgun leşe' dememiş. Evet şimdi devlet başa zamanıdır. Devleti yeniden tesis etme zamanıdır. Devleti temizleme zamanıdır, temiz eller zamanıdır. Bunu siyasetçi yapmak zorundadır. Siyasetçi önder olmak zorundadır. Siyasetçi yapamıyorsa halk yapacaktır, halktan büyük güç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin her şeyinden sorumlu olan, geleceğinden de sorumlu olan 76 milyon bu ülkenin vatandaşıdır. Biz, ağalara, paşalara, şunlara, bunlara çıkar ilişkilerine, adama-şalgama dayanmıyoruz. Biz halkımıza dayanıyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle çalışıyoruz, ondan aldığımız güçle üretiyoruz. Biz rantların hesabını yapmıyoruz, biz vatandaşımızın yerelde kalkınmayla lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için çalışıyoruz, kamu alanlarımızı korumak için çalışıyoruz.”

''DOLMUŞTA KENTKART DEVRİMİ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası