Ege Postası
Geri

Adana Kentsel Dönüşüm Derneği kuruldu

Adana Kentsel Dönüşüm Derneği (AKED) resmen kurularak faaliyetlerine başladı. AKED’in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Bekir Kazım Ayhan getirildi. Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi Yücelan Apartmanı 1. katta hizmet...
Adana Kentsel Dönüşüm Derneği kuruldu
Haberler / Genel
30 Haziran 2013 Pazar 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Kentsel Dönüşüm Derneği (AKED) resmen kurularak faaliyetlerine başladı. AKED’in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Bekir Kazım Ayhan getirildi.

Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi Yücelan Apartmanı 1. katta hizmet verecek derneğin yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek ilk toplantısını düzenledi. Burada bir konuşma yapan Başkan Bekir Kazım Ayhan, ülke topraklarının yüzde 96’sının, nüfusun ise yüzde 98’nin deprem bölgesinde olduğu hatırlattı. Başkan Ayhan, derneği risk alan ve binalar hakkında yeni düzenleme getiren 6306 sayılı yasa ile hak sahiplerinin haklarını zayi olmaması için halkı aydınlatmak ve onlara danışmanlık yapmak üzere kurduklarını söyledi.

Türkiye’nin deprem açısından dünyanın en aktif bölgelerinden biri üzerinde bulunduğunu ifade eden Ayhan, şöyle konuştu: “Adana ve yakın çevresinde de aktif fay hatlarının olduğu bilinmektedir. Bu nedenle; olası bir afet durumunda zararların azaltılması hususunda alınacak tedbirler konusunda mühendisler ve akademisyenlerle bir dizi çalışma başlattık. Kentimizin daha modern ve yaşanabilir bir hale gelebilmesi için başlatılan bu çalışmalar, resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla marka kent olabilmesi hususunda bir plan dahilinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Dernek binasındaki toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Bekir Kazım Ayhan, mühendis Öznur Aslankaya, mimar Erdal Harman, müteahhit Suzan Ordu, müteahhit Abdullah Ersöz, mimar Berrin Akgöz ve Komel Olcay’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü M.İskender Özdemir, inşaat mühendisi Yavuz Aygül, Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Hakkı Çiftçi ile Genel Sekreter Yalçın Kartal katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası