Ege Postası
Geri

Adanan Menderes kabri başında anılıyor

Türk siyasi hayatının darbe ile yönetimden indirilerek idam edilen tek Başbakanı Merhum Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yıl dönümünde Topkapı'daki anıtmezarı başında anılıyor. Demokrat Parti tarafından düzenlenen ilk anma törenine...
Adanan Menderes kabri başında anılıyor
Haberler / Güncel
17 Eylül 2013 Salı 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk siyasi hayatının darbe ile yönetimden indirilerek idam edilen tek Başbakanı Merhum Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yıl dönümünde Topkapı'daki anıtmezarı başında anılıyor. Demokrat Parti tarafından düzenlenen ilk anma törenine katılan partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal, Menderes'i görevden alan anlayışın eşkıyalık hareketi olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren Topkapı'daki anıtmezar vatandaşların akınına uğradı. Menderes ile birlikte bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın da kabirlerinin bulunduğu anıtmezarda ilk program Demokrat Parti (DP) tarafından yapıldı. Genel Başkan Uysal, partililerle birlikte geldiği anıtmezarda Menderes , Zorlu ve Polatkan'ın kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Partililere hitap eden Uysal, Menderes'in ülke yönetimini demokrasiyle taçlandırdığını ve buna karşı gelenlerin ülkeye deli gömleği giydirmeye çalıştığını söyledi. Uysal, Menderes'i görevden alan anlayışa karşı "Bu bir eşkıya hareketidir. Bu anlayışa karşı milletimiz hep fenafil millet olmuş, milletimiz her daim billurlarmış abidelerin ismi olarak burada yatan abide şahsiyetlerimiz başta Menderes'in şahsında milletin değerleriyle hem hal olmuş, millete baktığında kendisini gören bir anlayışın temsilcisi olarak bir kez daha idraklerimizi tazelediğimiz bir gündeyiz" dedi.

DP'lilerle birlekte çok sayıda vatandaş da anıtmezara gelerek dua etti. Anıtmezardaki resmi program ise saat 11.00'da başlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası