Ege Postası
Geri

Adaylığını açıklayan Şakir Başak’tan ekiplere gönderme!

CHP’de ilçe kongrelerinin ardından gözler il kongresine çevrildi. Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak bugün, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde adaylığını basın açıklamasıyla duyurdu. İl başkanlığına aday olan Aytekin Tunus ise, Başak’ın adaylık açıklamasına nezaketen katılarak çiçek takdim etti. Öte yandan mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bayraklı'da başka bir programa katıldığı için adaylık açıklamasına bulunmadığı, Aslanoğlu'nu temsilen İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner'in katıldığı belirtildi.
Adaylığını açıklayan Şakir Başak’tan ekiplere gönderme!
Haberler / Yerel Politika
31 Ağustos 2023 Perşembe 19:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre takvimi tüm hızıyla işliyor. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 16 Eylül günü gerçekleşecek olan il kongresine çevrildi. Mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu’nun karşısına iki aday daha çıktı. 3 dönem Konak İlçe Başkanlığı görevini yürüten Şakir Başak bugün, CHP İzmir İl Binası önünde gerçekleştiriği basın açıklamasıyla adaylığını açıkladı.

EKİPLERE GÖNDERME

CHP’li Şakir Başak açıklamasında, “Partimizin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Biz bazı şeyleri yitirdik. Yeniden yoldaşlık ve kardeşlik anlayışı ile kimseyi ötekileştirmeden bazı şeyleri inşa etmeliyiz. CHP’nin temelinde birlik, beraberlik ve kardeşlik var. Biz bunu başaramazsak halk nasıl başaracak? Biz herkese örnek olmalıyız. Bu bir demokrasi mücadelesi. CHP’nin yüz yıllık bir çınar olması bugünkü mücadeleden kaynaklanıyor. Tam bittik derken, umutlar söndü derken CHP yeniden küllerinden doğar. Bu ülkenin toplumunun CHP’nin nefes almasına ihtiyacı var. Biz bazı şeyleri unutuyoruz, geçmişimizi kardeşliğimi unutuyoruz. 3-5 kişi bir araya gelip, ben onu nereye taşırım, o beni nereye taşır diyoruz. Biz ölmedik, biz varız, bu heyecanı yeniden kardeşliğimiz ile dirilteceğiz. İşte tam da bunu unuttuk” dedi.

“KİMSEYE EĞİLMEDİM”

Örgütün her kademesinde görev aldığını hatırlatan Başak, “25 yılımı doldurdum, bütün kademelerden geçtim. Benim öncelik hem örgüt oldu. Ben kimsenin önünde eğilmedim, bundan sonra da örgüt dışında kimsenin önünde eğilmeyeceğim. Diyorlar ki; kimin adayısın? Hep böyle olur ya, birilerini arkasında tutarlar benim adayım derler. Ben yüreğinde adalet, vefayı, ‘emek en yüze değerdir’ diyen örgütümün adayıyım. Bana güç ve şeref verdiniz” ifadelerini kullandı.

“DELEGASYONA ULAŞAMADIK”

Delegasyonun telefon numaralarına ulaşamadığından yakınan Başak, “ Çok kısa bir zamanda bu açıklamaya karar verdik. Yoksa burada sokaklar taşardı. Henüz delegasyona ulaşamadık. Delegasyonun telefonları toplanmadı, organize olamadı. Bu sebeple apar topar yaptık. Her biriniz, binlersiniz biliyorum. 16 günümüz var. 16 Eylül günü kongre salonunda demokrasi şölenini göstereceğiz. İzmir’in tarihi bir sorumluluğu var. İlk kurşunun atıldığı yer burası. Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütlerinin Anadolu’ya ışık saçacağı tarih ise 16 Eylül tarihidir. İddia ediyorum; öyle bir örgütlenme yapacağız ki, bundan öncekilerin yapmadıklarını yapacağız. Sizin hayal ettiğiniz bir il başkanı olacağım. 3 sene Konak İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm. Kimseye eğilmeden, bükülmeden sadece örgüte eğilerek görevimi yürüttüm. Seçilirsem ‘nasıl il başkanlığı yapılır’ göstereceğiz. Bu örgütün bunu yapma kapasitesi var. Biz bunu başaracağız” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası