Ege Postası
Geri

Adıyaman'da 'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' mitingi düzenlendi

'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' mitingi Adıyaman’´da bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapıldı. Ulu Camii'nde cuma namazı çıkışında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde ki dövizlerle slogan atarak Suriye...
Adıyaman'da 'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' mitingi düzenlendi
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' mitingi Adıyaman’´da bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapıldı.

Ulu Camii'nde cuma namazı çıkışında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde ki dövizlerle slogan atarak Suriye ve Mısır'daki katliamları protesto etti. Grup, Demokrasi Parkı önüne kadar yürüyerek geldi. Buradaki program, Kur’´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program daha sonra ilahilerle ve şiirlerle devam etti.

    Grup, ellerinde 'Mısır Halkı Zalime Boyun Eğme', 'Darbeciler Dışarı Demokrasi İçeri', 'Kardeş Mısır İradene Sahip Çık', 'Katil Amerika, Suriye’´den elini çek', 'Katil Sisi defol' dövizleri taşıyarak slogana attı. Grup adına açıklama yapan Nurullah Demir, Mısır, Suriye, Arakan ve Doğu Türkistan’´da gerçekleştirilen katliamların sadece bu coğrafyada olmadığını aynı zamanda bütün İslam ümmetine yöneltilmiş bir tehdit olduğunu ifade etti.

    Dünyada İslam ile yönetilen yerlerin hazmedilemediğini dile getiren Demir, şöyle konuştu:
"Dünyada İslami yönetimleri hazmedemeyen kuruluşların, blokların, şer güçlerin ve şeytan taraftarlarının içerisinde bulunduğu bir tehdit. Bu tehdidi de ne yazık ki sadece görünürdeki İslam düşmanları neden olmuyor, onların birer kuklası olan münafık yöneticiler ve buralardaki işbirlikçiler İslamı hedef alan bir tehdit oluşturuyor. ABD’´nin, Birleşmiş Milletlerin ve işbirlikçilerinin Suriye’´ye girmesini en sert bir şekilde kınıyoruz. Olası bir harekette meydanları tekrar dolduracağımızın sözünü veriyoruz."

    Miting, Kur’´an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası