Ege Postası
Geri

Adliye önünde gözaltı protestosu

İZMİR'de IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına karşı düzenlenen izinsiz gösteride gözaltına alınan 9'u çocuk, 7'si kadın 26 kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler içeride ifade verirken, HDP İzmir İl Başkanı Cevat Uğur ve bir grup partili, basın açıklaması yapıp gözaltıları protesto etti.
Adliye önünde gözaltı protestosu
Haberler / Genel
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak İlçesi Basmane Semti'nde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına karşı düzenlenen izinsiz gösteriye polis müdahale etti, 9'u çocuk, 7'si kadın 26 kişiyi gözaltına aldı. Dünkü gözaltıların ardından adliyeye sevk edilen 26 kişinin savcılık sorgusu sürerken, Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak gözaltıları protesto etti. HDP İzmir İl Başkanı Cevat Uğur, terör örgütü IŞİD'in Kobani başta olmak üzere pek çok bölgede halka saldırdığını, bu saldırıları protesto etmenin ise halkın en temel demokratik hakkı olduğunu söyledi. Uğur, "Bu demokratik tepkimizi göstermek istedik. Ama halk düşmanı Vali Mustafa Toprak, bu tepkimize dahi tahammül edememiş ve yüzlerce polis, Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarıyla (TOMA) halkımızın üzerine saldırmıştır ve halkımız darp edilmiştir" dedi.

IŞİD terörüne boyun eğmeyeceklerini, bütün halkların barış içinde bir arada yaşam için mücadele etmesi gerektiğini belirten Uğur, "Eğer bugün Kobane'yi kaybedersek tüm halklar olarak bir arada Ortadoğu'da barış içinde yaşama sansımız olmayacak. IŞİD hamiliğine soyunan AKP hükümetini uyarıyoruz, bu halklara yapılan bu eziyetlere son vereceksin" diye konuştu. 

Grup, basın açıklamasını alkışlarla sonlandırıp, içeride bulunan 26 kişinin serbest bırakılmasını istedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası