Ege Postası
Geri

Affetmek özgürleştirir

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde “Affetmenin İyileştirici Gücü” konferansında konuşan Kaya “ İnsanlar eğer yaptıklarını hata olarak değerlendirirlerse mutlu olamazlar. Bunun yerine yaptıkları her şeyin birer deneyim olduğunu kendilerine anlatabilmelidirler. Çevremizde affetmediğimiz birçok insan var. Ve bu insanlar bizim için farkında olmasak ta birer yük. Bu yüklerden kurtulmamızın tek çaresi ise onları affetmektir. Çünkü affetmek özgürleştirir” dedi.
Affetmek özgürleştirir
Haberler / Genel
9 Mayıs 2014 Cuma 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Üniversitesi 35. Kültür Sanat ve Spor Şenliği kapsamında Hemşirelik Fakültesi öncülüğünde “Affetmenin İyileştirici Gücü” isimli konferans düzenlendi.
Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı İkbal Kaya verdi. Etkinliğe; Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, öğretim elemanları, öğrenciler ve huzur evi sakinleri  katıldı.
Konuşmasına insanların affetmeye kendilerinden başlaması gerektiğini vurgulayarak başlayan Kaya, insanların geçmişleriyle problem yaşamalarının en büyük sebebinin yaptıklarını hata ve yanlış olarak değerlendirmelerinden kaynaklandığını belirtti.
Kaya; “ İnsanlar eğer yaptıklarını hata olarak değerlendirirlerse mutlu olamazlar. Bunun yerine yaptıkları her şeyin birer deneyim olduğunu kendilerine anlatabilmelidirler. Çevremizde affetmediğimiz birçok insan var. Ve bu insanlar bizim için farkında olmasak ta birer yük. Bu yüklerden kurtulmamızın tek çaresi ise onları affetmektir. Çünkü affetmek özgürleştirir” dedi.
Konuşmanın bitmesinin ardından Kaya;  dinleyicilere geçmişlerindeki hatalarıyla ve affedemediği kişilerle yüzleşebilmeleri için 20 dakikalık meditasyon uyguladı. Meditasyonun ardından bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası