Ege Postası
Geri

“Afrika ancak kendi değerleri üzerinde kalkınabilir"

Bolu Abant'da dün başlayan 29’uncu Abant Platformu’nun sabah oturumunda konuşan Afrika Gana Legon Üniversitesi profesörü Kofi Anyidoho, anadilde eğitimin önemine işaret etti. Aynı zamanda ünlü bir şair olan Anyidoho, yabancı dilde eğitimle...
“Afrika ancak kendi değerleri üzerinde kalkınabilir
Haberler / Dünya
29 Haziran 2013 Cumartesi 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bolu Abant'da dün başlayan 29’uncu Abant Platformu’nun sabah oturumunda konuşan Afrika Gana Legon Üniversitesi profesörü Kofi Anyidoho, anadilde eğitimin önemine işaret etti. Aynı zamanda ünlü bir şair olan Anyidoho, yabancı dilde eğitimle bilim ve sanat yapılamayacağını belirtti.
Abant Platformu’nun düzenlediği, “Tecrübe ve İlhamlarıyla Afrika” panelinin ikinci gününde konuşan Anyidoho, “ 2 hafta önce Birleşmiş Milletler’de idim. Kalkınmada en önemli bileşenlerden birinin eğitim ve yerel değerler olduğunun üzerinde duruldu. Birçok kalkınma projelerinin başarısız olmasının sebebi kültürel birliktelik sağlanamaması olarak gösterildi. Hiç bir tohum gübre yoksa sağlıklı büyüyemez. Kültürel entellektüel toprağımızı bir kenara koyuyoruz, kendi değerlerimiz yerine dışarıdan aldığımız değerlerle yürümeye çalışıyoruz. Ülkemde Türk okulunda uluslararası bilim etkinliği düzenledi. Her öğrenci farklıydı ama bir araya geldiklerinde çok renkli bir birliktelik sergilediler. Türk okullarının eğitim sistemini takip ediyorum” dedi.
Yabancı dil öğrenmenin artık zaruri olduğunu ancak öğrencilerin bilim- kültür eğitimini başka dilde almalarının çok sağlıklı olmadığını söyleyen Anyidoho, anadilde eğitim sisteminin önemine işaret etti.

Nijerya Üniversiteleri Rektörlük Komitesi Genel Sekreteri Michael Faborode, Afrika’nın yabancı üniversitelerle işbirliğine çok önem verdiğini söyledi. Faborode, Nijerya-Türk Nile Üniversitesi’nin ülkenin gelişmesine büyük katkı sağladığının altını çizdi.
Ülkesinin 1962’de 5 üniversiteye sahipken şu anda bu rakamın 128’e çıktığını belirten Faborode, kısa ilişkilerin fayda vermediğini, sürdürülebilir ortaklıklar için hazır olduklarını ifade etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası