Ege Postası
Geri

Afrika'ya giden Türk doktorlar renk körü

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) kurucularından diş hekimi Kalender Karagöz, Türk hekimlerinin birçok zorluk ve riske rağmen Afrika'da adeta bir renk körü gibi hiçbir ayrım yapmaksızın gönüllü hizmet verdiğini belirtti. USAF...
Afrika'ya giden Türk doktorlar renk körü
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) kurucularından diş hekimi Kalender Karagöz, Türk hekimlerinin birçok zorluk ve riske rağmen Afrika'da adeta bir renk körü gibi hiçbir ayrım yapmaksızın gönüllü hizmet verdiğini belirtti.

USAF bünyesinde faaliyet yürüten 14 Mart Sağlık Derneği, düzenlediği iftarda sağlık sektöründe hizmet veren doktor, eczacı ve diş hekimlerini bir araya getirdi. Samanyolu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftara yaklaşık 150 sağlıkçı katıldı. Programın başında USAF'ın yurtiçi ve yurtdışındaki etkinliklerinin anlatıldığı film gösterildi. Daha sonra USAF kurucularından diş hekimi Kalender Karagöz, kürsüye gelerek, modern dünyada sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin büyük önem kazandığını vurguladı. Bu çerçevede Türk hekimlerinin Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde dernek çatısı altında verdiği ücretsiz sağlık hizmetlerini anlatan Karagöz, doktorların ve diğer sağlıkçıların hiçbir zorunluluğu olmamasına rağmen rahatlarından fedakarlıkta bulunarak, Afrika'da gönüllü hizmet verdiğini dile getirdi.

Afrika'da malzeme yoksunluğu ve imkan kısıtlılığı sebebiyle sağlık hizmeti vermenin zorluğunu vurgulayan Karagöz, gönüllü sağlıkçıların birçok riski göze alarak bu hizmetlere gittiğini ifade etti. Başka ülkelerden Afrika'ya giden sağlık ekiplerinin din ayrımı gözetmesine rağmen Türkiye'den gidenlerin böyle bir ayrım yapmadığına işaret eden diş hekimi Karagöz, “Türkiye'den giden sağlık ekipleri din, dil, renk gibi hiçbir ayrım yapmaksızın gönüllü hizmet veriyor. Türk doktorlar adeta renk körü olarak çalışıyorlar.” dedi.

    Karagöz, meslektaşlarına ‘fikir alışverişi yapalım ve imkanlarımızı hayır faaliyetleri için seferber edelim' çağrısı yaptı.

    Konuşmanın ardından Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Asr-ı Saadet döneminde yaşanan Ramazan Şerif'i anlattı. Osmanlı Devleti döneminde Ramazan ayında yaşanan inceliklerden örnekler veren Uğurluel, Osmanlı'da insanların oruçlarıyla, faaliyetleriyle, hayırlarıyla ve davetleriyle adeta ‘Ramazanlaştıklarını' ifade etti.

    Konuklar, Talha Uğurluel'in sunumunun ardından canlı tasavvuf musiki konseri eşliğinde iftar yaptı. Aileleriyle birlikte iftara katılan sağlıkçılar, kaynaşma imkanı buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası