Ege Postası
Geri

Afrodisias Müzesi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki dünyaca ünlü antik kent Afrodisias ören yerinde bulunan müze depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdür Ahmet Demir, "Can ve mal güvenliği açısından alınan bir karar. İncelemeler devam ediyor. İncelemelerin ardından güçlendirme mi yapılacak yoksa yıkım işlemi mi gerçekleştirilecek karar verilecektir” dedi.
Afrodisias Müzesi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı
Haberler / Güncel
24 Ocak 2024 Çarşamba 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki dünyaca ünlü antik kent Afrodisias ören yerinde bulunan müze, deprem riski nedeniyle kapatıldı. Müzenin girişine, "Bakanlık makamının 11 Ocak 2024 tarih 4629288 sayılı oluruna istinaden depreme dayanıklı olmaması sebebiyle müzemiz geçici olarak ziyarete kapatılmıştır" ifadelerinin yer aldığı yazı asıldı.

"BAKANLIK TALİMATI İLE KAPATILDI"

Ören yeri turistleri ağırlamaya devam ederken müze hizmet dışı kaldı. 2 bin 500 metrekarelik alana oturan betonarme yapıdan oluşan müzenin beton ömrünü doldurduğu için deprem riski tehdidi altında olduğu öğrenildi. 1972 yılında yapılan binanın 500 metrekarelik depo alanı 3 kattan oluşurken yaklaşık 2 bin metrekarelik teşhir alanı ve idari bölüm tek kattan oluşuyor. Konu ile ilgili ilk adımı Müze Müdürlüğü’nün attığı daha sonra Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’nün çalışma yaptığı öğrenildi. Sevgi Gönül Salonu ile ilgili kararı Bakanlığın vereceği kaydedildi. Öte yandan çelik konstrüksiyon yapıdan oluşan Sevgi Salonu’nun deprem riski altında olmadığı da ifade edildi. 

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdür Ahmet Demir ise "Bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda kapatıldı. Can ve mal güvenliği açısından alınan bir karar. İncelemeler devam ediyor. İncelemelerin ardından güçlendirme mi yapılacak yoksa yıkım işlemi mi gerçekleştirilecek karar verilecektir. Gelişmelere göre bilgilendirme yapılacaktır" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası