Ege Postası
Geri

Afyon ve Ege'de deprem tehlikesi büyüyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Afyon'daki 4.4 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Bektaş, Ege Bölgesi'ndeki fay hatlarının riskine dikkat çekti. Geçmişteki depremlerle ilgili çarpıcı veriler sundu. Gelecekteki depremlerin olası yerlerini işaret etti.
Afyon ve Ege'de deprem tehlikesi büyüyor!
Haberler / Ege
11 Temmuz 2024 Perşembe 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afyon'da 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş, bu depremin Ege Bölgesi'ndeki büyük riskin bir işareti olduğunu belirtti. Afyon Fay Bloğu çevresinde yoğunlaşan çekme gerilmesi, bölgenin kırılgan yapısını gözler önüne seriyor.

EGE'DE DEPREM KÜMELERİ OLUŞUYOR
20. ve 21. yüzyıl depremleri, Afyon Bloğu kenarlarında deprem kümeleri oluşturdu. Bu kümeler İzmir ve Muğla'ya doğru genişliyor. Kuzeybatı ve kuzeydoğu doğrultulu faylar, Uşak Bloğu'nu oluşturdu. Bu bölgede 6.2-7.5 büyüklüğündeki beş deprem yaşandı.

GECİKMELİ STRES TRANSFERİ RİSKİ ARTIRIYOR
Depremler, gecikmeli stres transferiyle 1-7 yıl arayla gerçekleşiyor. Prof. Dr. Bektaş, gelecekteki depremlerin yine Afyon Bloğu civarında olabileceğini belirtti. İzmir ve Muğla gibi stresin arttığı yerler, potansiyel risk alanları arasında yer alıyor.

Ege Bölgesi'ndeki faylar, deprem sonrası gecikmeli stres transferi yaparak deprem kümeleri oluşturuyor. Bu durum, Marmara Bölgesi'ndeki fay hatlarıyla benzerlik gösteriyor. Prof. Dr. Osman Bektaş'ın açıklamaları, Ege'deki deprem riskinin ciddiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Gelecekteki depremler için önlem almak kaçınılmaz görünüyor.(HALK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası