Ege Postası
Geri

Doğayı ve çevreyi kirleten 13 işletmeye ceza

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, gelen ihbarları değerlendiren belediye doğayı ve çevreyi kirlettikleri belirlenen 13 işletmeye Kabahatler Kanunu'na göre toplam 261 bin 612 lira para cezası kesildiğini bildirdi.
Doğayı ve çevreyi kirleten 13 işletmeye ceza
Haberler / Ege
9 Temmuz 2024 Salı 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim ekipleri, doğanın ve çevrenin kirletilmesine yönelik gelen ihbarları değerlendiriyor. Bu kapsamda son olarak Konacık Mahallesi'ne gidildi. Atıkların yol kenarına döktüğü belirlenen bir firmaya 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası kesildi. Ayrıca, döktükleri atıklar geri toplatıldı. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim ekiplerinin son 2 ayda, Çarşı, Eskiçeşme, Cumhuriyet, Çırkan, Konacık, Akyarlar, Yalıkavak mahallerinden gelen ihbarlar üzerine 13 işletmeye toplam 261 bin 612 lira para cezası kesildi.

Çevrenin ve doğanın temiz kalması ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakılması için çalıştıklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, "Duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarıyla bölgelerde çalışmalar yürüten ekiplerimiz, çevre kirliliğine sebep olan ilgili kişilere kanunlar kapsamında işlemler uyguluyor. Belediye ekiplerimiz, ellerinden geldiği kadar çevre temizliğini sağlamaya çalışsa da kentimize yakışır bir doğa ve çevre için öncelikle vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını ve çevreyi kirletmemeye özen göstermesini bekliyoruz. Çünkü gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek ancak çevre kirliliğine sebep olacak davranışlardan vazgeçmekle olacaktır" dedi.

Doğayı ve çevreyi kirletenlere yönelik ihbarlar, 444 00 48 Çağrı Merkezine ve WhatsApp hattına yapılabilir.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası