Ege Postası
Geri

Manisa'daki köylüler, zeytinliklerini koruma mücadelesinde kararlı

Manisa'nın Gördes İlçesi'nde bulunan Kalemoğlu köyü sakinleri, Kocamurt Ormanı'nda nikel madeni arama çalışmalarına karşı 56 gündür direniyor. Köylüler, sondaj makinelerini alana sokmama konusunda kararlı olduklarını ifade ediyor. Köy sakinleri "Şirket, iş makinelerini alana sokmaya çalışsa da, köy halkı olarak ormanımızı korumak için nöbetimize devam ediyoruz" diye konuştu.
Manisa'daki köylüler, zeytinliklerini koruma mücadelesinde kararlı
Haberler / Ege
8 Temmuz 2024 Pazartesi 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nikel Kobalt A.Ş.'nin 2014 yılından bu yana bölgede yürüttüğü maden arama faaliyetleri sonucunda da üç büyük çam ormanı yok edilmişti.

BirGün'ün aktardığına göre, köylülerden Kader Beyhan, Kocamurt Ormanı'nı koruma kararlılıklarını ifade ederek, maden şirketinin iş makinelerini orman girişinde durdurduklarını ve geri gönderdiklerini belirtti. Beyhan, "Şirket, iş makinelerini alana sokmaya çalışsa da, köy halkı olarak ormanımızı korumak için nöbetimize devam ediyoruz. Avukatımız, şirketin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun süresinin dolduğunu ve yasal olmayan faaliyetler için dava açtığımızı söyledi," dedi.

Akbelen Ormanı'nda ise başka bir mücadele yaşandı. YK Enerji'nin, İkizköy'ün zeytinlik alanlarını yok etme çabalarına karşı köylüler direnç gösterdi. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, şirketin gece yarısı ormanlık alanda iş makineleriyle yıkım gerçekleştirdiğini ve bu durumu kınadıklarını açıkladı.

YK Enerji'nin zeytinliklerin yanı sıra ormanlık alanları da yok etmesi, yöre halkı arasında büyük tepki topladı. Karacahisar, Çamköy ve İkizköy köylüleri, Karacahisar Köyü'nde bir araya gelerek ortak bir açıklama yaparak, şirketin faaliyetlerini kınadılar ve zeytinliklerini koruma kararlılıklarını ifade ettiler. Köylüler, "Zeytinliklerimize ve topraklarımıza girmenize izin vermeyeceğiz," diyerek, yetkilileri göreve çağırdılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası