Ege Postası
Geri

Gazze için yürüyen grup Sandıklı'ya ulaştı

Gazze'de yaşananlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Denizli'den Hatay'a yürüyüş başlatan 7 kişilik grup Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine ulaştı.
Gazze için yürüyen grup Sandıklı'ya ulaştı
Haberler / Ege
4 Temmuz 2024 Perşembe 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası yaşananlarla ilgili farkındalık yaratmak isteyen 7 kişilik grup 'Gazze Yürüyüş Platformu' adı altında Denizli'de toplanarak Hatay'a yürüyüş başlattı. Denizli'den 1 Temmuz günü yola çıkan grup 3 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde Sandıklı'ya ulaştı. Sandıklı Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ali Osman Utku ve üyeleri tarafından karşılanan grup birlikte belediyeye kadar yürüdü. Grup ellerinde Türk bayrakları, Doğu Türkistan bayrakları, Gazze bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıdı. Belediye önünde basın açıklaması sonrası grup belediye meydanına 3 ayrı çadır kurarak geçeyi ilçede geçirdi. Çadırların önünde kitap okuyup, sohbet ederek zaman geçiren grup bu sabah Hatay'a gitmek için ilçeden ayrıldı. Grubun 20 Temmuz'da Hatay'a ulaşmayı ve burada yapacağı basın açıklaması sonrası yürüyerek Denizli'ye dönmeyi planladığı belirtildi.

Grup lideri Hamdullah Ata, "Amacımız ve gayemiz bugün bütün insanlığın onuru, şerefi, hasiyeti için başta Doğu Türkistan ve Gazze'deki yaşanan zulümler için inanmışlık ve adanmışlık ruhuyla yeniden, yine kimseye muhteri olmadan adam gibi sesiz çığlıkların sesi olmak niyeti ile 1 Temmuz itibari ile Denizli'den yürüyerek yola çıktık. Bugün itibari ile Sandıklı'dayız. Amacımız 20 Temmuz günü Hatay sınırında olmak. Bunu yaparken sadece Hatay'da bitirmek değil çünkü rotamız Gazze, niyetimiz rızayı ilahi olacak. İnsani duygulara sahip, insani normlara sahip, insani ahlaki değerleri olanların yeniden ayağa kalkması gerektiği bir dirilişin ve bir uyanışın sebebi olması gerektiği bir yürüyüşün içeresindeyiz. İnanmışlık ve adanmışlık ruhuyla yollara çıktık" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası