Ege Postası
Geri

Ağustos'ta başlıyor: Aydınlatma zammı geliyor!

1 Ağustos'ta başlıyor! Belediyelere aydınlatma zammı: Yüzde 30'a yükselecek.
Ağustos'ta başlıyor: Aydınlatma zammı geliyor!
Haberler / Ekonomi
11 Temmuz 2024 Perşembe 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sokak aydınlatma giderleriyle ilgili yeni düzenleme kapsamında belediyelere yönelik bir "aydınlatma zammı" yapılacağı açıklandı. Tasarruf tedbirleri doğrultusunda hazırlanan bu paket, büyükşehir ve mücavir alan belediyelerinin aydınlatma giderleri için kesilen yüzde 20'lik payı yüzde 30'a, diğer belediyeler için ise yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıyor.

Ayrıca, düzenlemenin bir diğer maddesi ise BOTAŞ'ın doğal gaz ithalatından kaynaklanan her türlü borcunun silinmesi yönünde. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu yeni düzenleme 1 Ağustos 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

"11,7 MİLYAR LİRA TASARRUF EDİLECEK"

Yeni düzenlemenin gerekçesi olarak, 2024 yılı bütçesinde genel aydınlatma giderleri için 35 milyar lira ödenek ayrıldığı belirtiliyor. Ayrıca, genel bütçe vergi gelirleri payından ise 7,2 milyar TL aktarım öngörülüyor. Belediyelerin aydınlatma giderlerinde ödeyeceği payın artırılmasıyla birlikte, bütçede 11,7 milyar lira tasarruf edilmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası