Ege Postası
Geri

Ünlü banka tahminlerini değiştirdi! Dolar yıl sonunda bu seviyeyi görecek

HSBC, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltirken enflasyon tahminini düşürdü. Ünlü banka, 2024'te TCMB'den faiz indirimi beklemediğini açıklarken; yıl sonu dolar tahmini 36 TL olarak değerlendirdi.
Ünlü banka tahminlerini değiştirdi! Dolar yıl sonunda bu seviyeyi görecek
Haberler / Ekonomi
9 Temmuz 2024 Salı 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HSBC, son raporunda Türkiye ekonomisi için iyimser bir tablo çiziyor. Kurum, büyümenin artacağını, enflasyon ise düşeceğini söylüyor.

Kurum, ilk çeyrekte yüzde 5,7 olan güçlü büyüme rakamı sonrası büyüme tahminini revize ettiğini belirtti. 2024 yılı büyüme tahmini yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e yükseltildi, 2025 yıl somu tahmini ise değişmeyerek yüzde 3,6 olarak kaldı.

Raporda sıkı para politikası ve/veya maliye politikasının enflasyonda daha hızlı düşüşe ve dış açıkta daha hızlı iyileşmeye yol açacağı belirtldi.

 

Enflasyon tahminlerini ise aşağı yönlü revize eden kurum 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 48'den yüzde 44,6, 2025 tahminini yüzde 29'dan yüzde 27,7'ye düşürdü.

 

DOLAR 36 TL'Yİ GÖRECEK

Eylül ayında politika faizinin yıllık bazda pozitif olması bekleniyor. Bu politika değişiklikleri, Türkiye'deki dolarizasyonun azalmasına ve yurtdışından gelen portföy yatırımlarının artmasına neden oldu. Bu durum, net merkez bankası rezervlerinde güçlü artışlara yol açtı. Ancak enflasyon hala yüzde 70'in üzerinde seyrediyor ve merkez bankasının beklediğinden daha yavaş düşebilir. Bunun ana nedenleri arasında güçlü ekonomik büyüme ve yerleşik enflasyon beklentileri yer alıyor. HSBC 2024'te faiz indirimi beklemiyor. HSBC'nin yıl sonu dolar tahmini 36 lira oldu. (HALK TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası