Ege Postası
Geri

Ahmedinejad: İran-Tacikistan ilişkileri diğer ülkelere örnek

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi’yi makamında kabul etti. Kabulde konuşan Ahmedinejad, İran ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi.Tacik ve İran basınında...
Ahmedinejad: İran-Tacikistan ilişkileri diğer ülkelere örnek
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi’yi makamında kabul etti. Kabulde konuşan Ahmedinejad, İran ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi.

Tacik ve İran basınında yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının korunması ve genişletilmesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
İran ve Tacikistan hattında üst düzey yetkililer arasında yapılan düzenli ziyaretlerin önemine değinen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin genişlemesine yol açacağını dile getirdi.

Tacik Dışişleri Bakanı Zarifi ise konuşmasında, Tacikistan ile İran arasındaki ilişkilerin çok güzel olduğunu belirtti.
Konuk Bakan Zarifi, Tahran temasları kapsamında İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile bir araya geldi. Zarifi, İran’daki seçimleri takdir ettiklerini ve bu seçimlerin İran halkı için büyük önem taşıdığını belirtti. İran Dışişleri Bakanı Salihi, Tacikistan’ın önemli ortağı olarak gördüklerini kaydetti. Bakanlar, ikili ilişkiler yanı sıra ülkelerin ilgi alanına giren bölgesel konuları değerlendirdi.

Aynı dili konuşan iki ülke arasında ekonomik işbirliği seyiri üst düzeyde devam ediyor. Tacikistan’da 200 İran sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. İran şirketleri, bu ülkede enerji, inşaat ve diğer alanlarda önemli projelere imza atıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası