Ege Postası
Geri

Ahmet Boztaş: MATSO'da değişimi ortak aklı işleterek gerçekleştireceğiz

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanlığı'nı kazanan işadamı Ahmet Boztaş, ortak aklın işletilmesi için odayı halka açacağını bildirdi. Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı ve 8 milyon turistinde günü birlik ziyarette bulunduğu...
Ahmet Boztaş: MATSO'da değişimi ortak aklı işleterek gerçekleştireceğiz
Haberler / Genel
9 Haziran 2013 Pazar 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanlığı'nı kazanan işadamı Ahmet Boztaş, ortak aklın işletilmesi için odayı halka açacağını bildirdi. Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı ve 8 milyon turistinde günü birlik ziyarette bulunduğu Manavgat'ı turizmde dünya markası yapacaklarını belirten Boztaş, turizmi 12 aya çıkarmak içinde sağlık, kongre, spor, golf ve eko turizminin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

MATSO seçimini birlikte hareket etme, özgün düşünce, sektörün sorunlarını doğru analiz, sorunu teşhis, reçete ve ortak aklı işleterek kazandıklarını belirten Boztaş, Manavgat'ta turizm yanı sıra nitelikli tarım uygulamalarını yaygınlaştırma ve narenciye ürünlerinde marka ürünler sunmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. 180 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ta son 25 yıldır birinci önceliğin turizm olduğunun altını çizen Boztaş, her yıl turizmden Manavgat'a yıllık 3,5 milyar dolar ekonomik girdiyi nitelikli tarım uygulamalarıyla kısa sürede 7 milyar dolara çıkarmak istediklerini ifade etti.

Manavgatlı işadamlarının dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakın takip etmeleri için MATSO bünyesinde danışma ofisi açacaklarını anlatan Boztaş, tanışma ofisinden Brüksel'den Berlin'e, Roma'dan Paris'e, Moskova'dan Pekin'e, Viyana'dan Oslo'ya, Helsinki'den Prag'a ve Afrika ülkelerinde yatırımlara yönelik yapılması gereken konular hakkında A'dan Z'ye bilgilendirme yapacaklarını kaydetti. Boztaş, "Manavgat'ta değişim başladı. MATSO olarak kabuğumuzu kırarak Manavgat'ı dünyada bir nurama yapacağız. Bunu yaparkenden 'ben' değil 'biz' anlayışını ön planda tutarak hayata geçireceğiz. Ortak aklı işleteceğiz. Manavgat, 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip bir bölge. Yılın 12 ayı turizm yapılabilmesi için her türlü imkana sahip. Turizmci nitelikli tarım uygulamalarıyla desteklemek istiyoruz. Bu kapsamda örtü altı sebze ve meyve üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Manavgat'ın iklim ve toprak yapısı örtüaltü sebze ve meyve üretimi yanı sıra tropikal meyve yetiştiriciliğine de çok elverişli. Manavgat'a yıllık turizmden 3,5 milyar dolar ekonomik girdi oluşuyor. Manavgat'ta nitelikli tarım uygulamalarına bağlı örtü altı meyve ve sebze üretiminin yüzde 2,5'tan yüzde 10'a çıkarmamız halinde örtü altı üretimden 4 milyar dolar ekonomik girdi sağlayacağız. Turizm ve nitelikli tarım birbirini destekleyen unsurlar. " diye konuştu.

    Manavgat'ın değerlerini dünya gündemine taşıma adına ortak aklı işleteceklerini aktaran Boztaş, turizm şehrinde değişimi başlattıklarının değişimin temel ilkesinin 'ben' değil, 'biz' anlayışıyla hareket ederek gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

    44 üyeli MATSO'da Ahmet Boztaş grubu 25'ni rakibi Selçuk Senirli 14'nü ve 5'ni de bağımsızlar kazanmıştı. Oda seçiminde Boztaş ve Senirli inşaat grubunda yarıştı. Demokratik yarışta Boztaş 247 oy alırken Senirli 220 oy almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası