Ege Postası
Geri

Mardin'in hoşgörüsü tüm Türkiye'ye yayılmalı

Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz Mardin’in bir hoşgörü şehri olduğunu belirterek bu hoşgörü kültürünün tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi. Mardin’in tarihi geçmişine değinen Vali Cengiz, Mardin’in Dünya Kültür Mirası...
Mardin'in hoşgörüsü tüm Türkiye'ye yayılmalı
Haberler / Genel
8 Haziran 2013 Cumartesi 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz Mardin’in bir hoşgörü şehri olduğunu belirterek bu hoşgörü kültürünün tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi. Mardin’in tarihi geçmişine değinen Vali Cengiz, Mardin’in Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için kentsel dönüşüm programı dahil birçok konuya eğileceklerini söyledi.

Polis Evi’nde gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Vali Cengiz, gülümseyen Mardin projesi üzerinde çalışacaklarını söyledi. Kısa bir süre önce Mardin’e atanan Cengiz, eğitimden sosyal yardımlara, turizmden ekonomiye kadar birçok konuya değindi. Mardin’in hak ettiği konumda olmadığını kaydeden Cengiz: ” Gönül yatırımlarına önem vereceğiz. Tüm kurumlarımız vatandaşın fobisi değil hobisi olmalı. Vatandaşımıza karşı gülümseyen yüzümüzü, devletin sıcak yüzünü göstereceğiz. Devlet ile vatandaş arasında olan problemleri çözmeye çalışacağız. Her kurumumuzun karnesini tutacağız. Yani her kurumun karnesi olacak.2014 yılında 2013 yılına göre kötü olursak hem kendimi hem de kurumları başarısız sayarım.” şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinde çalışma yaptıklarını aktaran Cengiz, vakıftan yardım alan vatandaşların artık kolonya ve şeker ile karşılanacağını kaydetti.
Cengiz:” Toplumun mağdur kesimi buralardan yardım alıyor. Bunlara sahip çıkmamız lazım. Genelge hazırlıyorum. Vakıflarımızdan yardım alan vatandaşlarımızın taziyelerine, düğünlerine katılacağız. Fakir vatandaşlarımıza sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası