Ege Postası
Geri

Ahmet Taşgetiren: Yeniden bir gönül yapılanmasına ihtiyacımız var

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Bizim ortak acılarımız,sevinçlerimiz var. Buralardan yola çıkarak yeni bir Türkiye, kardeşleşmiş, birbiriyle helalleşmiş, Bugüne kadar olan biteni bırakmış ve...
Ahmet Taşgetiren: Yeniden bir gönül yapılanmasına ihtiyacımız var
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2013 Pazar 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Bizim ortak acılarımız,sevinçlerimiz var. Buralardan yola çıkarak yeni bir Türkiye, kardeşleşmiş, birbiriyle helalleşmiş, Bugüne kadar olan biteni bırakmış ve yeni bir yola çıkmak üzere yola çıkmış bir Türkiye. yeniden bir gönül yapılanmasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." dedi.

    Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Sivas’ta Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıyı otel dışında bulunan bir grup protesto etti. Taşgetiren toplantıyı Kur’an-ı Kerim okuyarak bitirdi.

    Büyük Otel’de düzenlenen toplantıda Sivas’ta Başkan Ahmet Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, grup üyeleri Doğu Ergil, Erol Göka, Hilal Kaplan, Cemal Uşşak, Vahap Coşkun ve Celalettin Can, Sivas’ta bulunan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Büyük Otel’de bir araya gelerek çözüm süreci ile ilgili düşüncelerini dinledi.

    Başkan Taşgetiren, "Bu heyette buna bir tuz biber katmaya çalışıyor. Onun için buralardayız. Belki halka açık toplantılar olabilir. Keşke onun iklimi de olsaydı. Keşke böyle öfkeler oluşturulmasıydı. Bunu istemiyoruz. Şunu çok rahat söyleyebilirim. Bu salonda çok farklı kesimden sivil toplum kuruluşlarımız var. Onların düşüncelerinin en özgür biçimde dile getirilmesini istiyoruz. Hükümeti, devleti yerden yere vuran, şeyler söylenebilir, bunlara hiçbir itirazımız yok. Herkes konuşsun, diyalog ortamı oluşsun istiyoruz." şeklinde konuştu.

    TOPLANTI KUR’AN- I KERİM İLE BİTTİ

    Taşgetiren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin düşüncelerini açıklamasının ardından Kur’an-ı Kerim okudu.

    Ahmet Taşgetiren, "Madımak, Başbağlar ve şehitlerin ruhuna ulaşmak üzere bir Kur’an-ı Kerim okuyacağım" diyerek, okumaya başladı. Taşgetiren, okumasının ardından herkesten Fatiha okumasını isteyerek toplantıyı bitirdi.

    AKİL HEYETİNE TEPKİ

    Temaslarda bulunmak üzere geldikleri Sivas’ta sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu'na otel dışında tepki gösterildi. Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken otel karşısında toplanan bir grup tarafından Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu'na tepki sloganları atıldı. Gruptakiler düdük çalarak tepkisini sürdürdü.

    Grup içerisinden bazıları Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu ile görüşmek istedi. Protesto sırasında trafik çift yönlü olarak kapatılırken, otel çevresi ablukaya alındı.

    Grup daha sonra protestoya sloganlar atarak devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası