Ege Postası
Geri

Aile Üniversitesi eğitime başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (ALAUM), Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Aile Üniversitesi" Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda düzenlenen kokteyle açıldı.
Aile Üniversitesi eğitime başladı
Haberler / Güncel
7 Ekim 2016 Cuma 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kokteyle DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Arslanertik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili ve ALAUM Müdür Vekili Prof. Dr. Pınar Süral Özer, Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, bürokratlar ve Aile Üniversitesi’nin ilk öğrencileri katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Arslanertik, başarılı olacağına inandığı bu projede Dokuz Eylül Üniversitesi Ailesi olarak yer almaktan büyük keyif aldıklarını ifade etti. ALAUM Müdür Vekili Prof. Dr. Pınar Süral Özer ise aile temelli sosyal sorumluluk projesinde toplumsal sinerji yaratma amacıyla kolları sıvadıklarını belirterek, projeyle birlikte karşılıklı etkiletişimle pratik bilgilerin ışığında aile olmanın önemi her zamankinden daha anlamlı olacağını vurguladı.

Ailenin Türk toplumundaki yeri ve önemine değinen EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, proje kapsamında anne ve babalara; aile hukuku, aile sağlığı, din, bütçe yönelimi, iletişim, zaman yönetimi ve girişimcilik derslerinin verileceği söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, toplumun en önemli yapı taşının aile olduğunu belirttiği konuşmasını, şöyle sürdürdü: 

“Ülkeler, o coğrafyada yaşayan bireyler için bir ev, toplumlar bir ailedir. O büyük evin esenliği ve mutluluğu yurttaşların yaşam kalitesine bağlıdır. Bireyin yaşam kalitesi hiç kuşkusuz içinde yetiştiği aile tarafında biçimlenir. Rol modelimiz öncelikle annelerimiz ve babalarımızdır. Toplumsal yapımızın esenliği için aile kurumunu geliştirmek için bilim, sanat ve kültürden yaralanmak zorundayız. Sağlıklı, başarılı bireyler yetiştirebilmek için öncelikle ebeveynlerin eğitilmesi gerektiği fikriyle “Aile Üniversitesiö projesi ortaya çıkmıştır. Karşıyaka Belediyesi olarak böylesine önemli ve güzel bir projede yer aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası