Ege Postası
Geri

Polis merkezi yakınında şiddetli patlama

İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklenen motosiklet patlatıldı. Şiddetli patlama sesi büyük panik yarattı. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi.
Polis merkezi yakınında şiddetli patlama
Haberler / Güncel
6 Ekim 2016 Perşembe 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna'daki terör saldırısıyla ilgili olay yerinde açıklama yaptı. Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi. Şahin, yaralılar arasında durumu ağır olan kişinin bulunmadığını belirtti. İşte İstanbul'daki patlamadan yansıyan son dakika bilgileri

İstanbul Yenibosna'da 75. yıl polis merkezi yakınında bugün patlama meydana geldi. Saat 15.50 sularında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlama sonrası çevredeki çok sayıda araç hasar gördü, evlerin camları kırıldı. Bölgeye olay yeri inceleme, bomba imha ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı. 

VALİ ŞAHİN: BOMBALI MOTOSİKLETLE YAPILDI

İstanbul'daki patlama sonrası Vali Vasip Şahin kameralar önüne geçti,  patlamanın bombalı motosiklet ile gerçekleştirildiğini duyurdu. 

10 VATANDAŞ YARALANDI

Vali Şahin şunları söyledi: "Bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana gelmiştir. 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Allaha şükür ağır yaralı yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli ve örgüt bağlantısı devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar araştırılıyor. Görüntüler toplanıyor incelenecek. Polislerimizden yaralımız yok. Bu tür olaylarda en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki tuzaklanmış başka bir bomba başka bir niyet olabilir. Vatandaşlarımızın uyarılara uymasını istiyoruz"

EŞKALİ BELİRLENDİ

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor. Geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ASKERLİK ŞUBESİNE VE OKULLARA DA YAKIN

Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

2012'DE DE HEDEF OLMUŞTU

75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012'de bir kadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.

KASKLI ŞÜPHELİ ARANIYOR

İstanbul Bahçelievler' Fatih Caddesi'nde bu akşam bombalı motosikletin patlatılması sonucu ilk tespitlere göre 10 vatandaş yaralandı. Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Şüphelinin eşkali belirlendi. Polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırı sonrası polis ekipleri alarma geçti. 1 kişinin şüpheli olarak arandığı bildiriliyor. Siyah montlu şüpheli şahsın motosikletle patlamadan birkaç dakika önce bölgeden uzaklaştığı öğrenildi.

Söz konusu şahsın kasklı olarak kaçtığı, Esenler, Bağcılar Yenibosna'da arandığı iddia ediliyor. 

ŞÜPHELİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ

AA'nın geçtiği habere göre patlamanın olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen bir şüphelinin eşkalini tespit etti. Güvenlik güçleri, şüphelinin yakalanması için çevrede uygulama başlatırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Ekipler, şüphelinin yakalanması için otobüs ve metrobüslerde de çalışma yapmaya başladı.

KASKI BULUNDU İDDİASI

Polisin araştırmaları sonucunda saldırganın olay yerinden kaçarken kafasına taktığı kaskın Zafer Mahallesi İpek Sokak'ta sokakta bulunduğu ileri sürüldü. 

Olay yerine gelen Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafiğe kapatılıp boşaltılan Fatih Caddesi ve çevresinde inceleme yapıyor.

Öte yandan İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası