Ege Postası
Geri

Akademisyen gözüyle Balkan Savaşları

Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Savaştan Barışa Balkan Savaşları’nın 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu’ ikinci gününde de büyük ilgi gördü.
Akademisyen gözüyle Balkan Savaşları
Haberler / İzmir
16 Kasım 2012 Cuma 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Dokuz Eylül Rektörlüğü DESEM salonlarında gerçekleştirilen üç oturumda konularında uzman akademisyenler Balkan Savaşını askeri, siyasi ve insani açıdan ele aldı. Selanik’in nasıl teslim edilişi, o günkü Osmanlı Ordusu’nun durumu, Yunanistan’ın askeri ve siyasi etkisi, savaş sonrası barış antlaşmasında din adamları meselesi, Atatürk’ün Balkan Birliği ideali ve bunun günümüzdeki anlamı gibi pek konu geniş bir açıdan ele alındı.

Tarih bölümü öğrencilerinin, akademisyenlerin ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın da yer aldığı sempozyum, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılacağı oturumla son bulacak. Ortaylı, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Türkiye ile Balkan Dünyası: Gerçekler, Katkılar ve Öneriler’ konulu bir sunum gerçekleştirecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası