Ege Postası
Geri

Akademiye katılanlar adaylıkta öne geçecek

İzmir'de AK Parti'nin seçim öncesindeki son Siyaset Akademisi 29 Mart'ta açılacak. Katılımcılar, belediye ve il genel meclisi adaylığında rakiplerine göre avantaj kazanacak
Akademiye katılanlar adaylıkta öne geçecek
Haberler / Yerel Politika
23 Şubat 2013 Cumartesi 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir'de AK Parti tarafından açılacak olan Siyaset Akademisi 29 Mart'ta başlayıp 4 Mayıs'ta son bulacak. Yerel seçim öncesi son kez açılacak akademide ilk dersi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım verecek. Yeni Asır gazetesinden Onur Çakır’ın haberine göre Ar-Ge'den Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, yerel seçimlerde aday olmayı düşünenler için akademiye katılmanın zorunlu olduğuna dikkat çekerek, "Adaylık döneminde karşımızda iki eşit kişi kalınca, siyaset akademisinden sertifika almış olanların isimlerini öncelikle genel merkeze bildireceğiz. Bu konuyu önemsiyoruz. Derslere isteyen herkes katılabilir" diye konuştu.

Sertifika verilecek
AK Parti tarafından gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nin ders zili 29 Mart'ta çalacak. Geçtiğimiz aylarda metropol için açılan Siyaset Akademisi'ne 600 kişi başvurmuştu. Başvuruların devam ettiği Siyaset Akademisi için 30 yaş altı kadınlar için 100, erkekler için 200 lira başvuru ücreti alınıyor. Akademiyi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmesi ve bunu almaya hak kazananların, yerel meclis adaylıklarında rakiplerinden bir adım önde olması kararlaştırıldı. Dersler cuma ve cumartesi günleri saat 19.00'da başlayacak, 2 saat sürecek. Sekiz haftada 16 dersle tamamlanacak eğitim için yüzde 70 devam zorunluluğu aranacak. Eğitimin sonunda 50 ve üstünde puan alanlara sertifika verilecek. Dersleri, bakanlar, genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, akademisyenler, gelişim uzmanları verecek. Akademide 'deneyim paylaşımı' konulu dersi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım verecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve Süleyman Soylu da Siyaset Akademi katılımcılarına birer ders vererek tecrübelerini aktaracaklar.
Ar-Ge'den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, akademiye katılanlara kişisel gelişim dersi de vereceklerini belirterek, "Önümüzde yerel seçimler var. İl genel meclisleri ve belediye meclislerine seçimde aday olmayı düşünen kişilerin bu kurslara mutlaka katılmalarını istiyoruz. Bu bizim için seçim yarışında bir kriter olacak" dedi.

Akay ve yönetimi ders almıştı
Daha önce açılan akademiye, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve 50 il yöneticisinin kayıt yaptırması ise dikkat çekmişti. İl yöneticilerinin derslere katılacak olması, "Bir çoğu yerel seçimlere hazırlanıyor" yorumlarını beraberinde getirmişti.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası