Ege Postası
Geri

Akay: Tutukluluk uzadıkça insanlar zulüm görüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Tutukluluk süreleri uzadıkça insanlar zulüm görüyor. Bugün zulüm altında olan veya tutuklu olarak bulunan gazetecilerin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz” dedi.
Akay: Tutukluluk uzadıkça insanlar zulüm görüyor
Haberler / Güncel
8 Eylül 2012 Cumartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay beraberinde İl Başkan Yardımcıları Nazmi Kalyoncu ve Yusuf Kenan Çakar’la birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Atilla Sertel ile görüştü. Ziyarette İGC Genel Sekreteri Misket Dikmen ve Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Sevgi de hazır bulundu. Türkiye’deki tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü konusunda düşüncelerini açıklayan AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, şunları söyledi:

ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞSUNLAR

“Gazetecilerin çok zor şartlarda görev yaptığını biliyorum. Bu uğurda birçok gazeteci de hayatını kaybetti. Partimizin ileri gelenleri bu konudaki düşüncelerini yansıtıyor. Sayın Bülent Arınç’ın da ifade ettiği gibi ülkemizdeki tutukluluk sürelerinin uzun olduğunu düşünüyorum. Bu süre uzadıkça insanlar zulüm görüyor. Bu işin bir an evvel sonuçlanmasını ve gazetecilerin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını arzu ediyoruz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de gazetecilerin özgür kalması yönündeki çağrısını yineleyerek, “Özellikle Suriye’de tutuklu bulunan gazeteci arkadaşımız Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılmasına yönelik çağrımızı yinelerken, tutuklu gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

Akay, daha sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı 9 Eylül Gazetesi’ni de ziyaret ederek, gazete yönetimine ve çalışanlarına başarı dileklerini iletti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası