Ege Postası
Geri

Akaydın: Antalya’ya 4 yılda 600 milyon TL'lik yatırım yaptık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, modern bir Antalya için 4 yılda 600 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.Mustafa Akaydın, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde Aspendos Salonu’nda ‘Gelin Geleceği Konuşalım’...
Akaydın: Antalya’ya 4 yılda 600 milyon TL'lik yatırım yaptık
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, modern bir Antalya için 4 yılda 600 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Mustafa Akaydın, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde Aspendos Salonu’nda ‘Gelin Geleceği Konuşalım’ başlığında düzenlediği toplantı ile 4 yıl içinde yaptığı yatırımları anlattı. Akaydın’ın salona girmesiyle başlayan ardından, ‘sevdamız Antalya başkanımız Akaydın’ sloganları atıldı. 4 yıl önce alışılagelmiş belediyecilik hizmetini değiştirmek için yola çıktıklarını dile getiren Akaydın, “Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Akaydın, en büyük yatırımlarının Akvaryum ve Hurma’daki atık su tesisleri olduğunu söyledi. Hurma İleri Atık Su Tesisleri’nde, atık su çamurundan elektrik enerjisi ürettiklerini ifade eden Akaydın, “Türkiye’de bu tesisten daha güzeline sahip bir belediye yok. En büyük yatırımımız budur. 98 milyon lira harcadık ve 2040 yılına kadar Antalya’nın kanalizasyon sorununu çözdüğümüzü düşünüyoruz.” dedi. Akaydın, Türkiye’de ilk defa, atık su termik sistemlerini yer altına alan belediye olduklarını söyledi. Bir yap-işlet-devret projesi olan Akvaryumun Antalya’nın yüz akı projesi olduğunu dile getiren Akaydın, “Övündüğüm bir modeldir. Şu ana kadar 350 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Burası turistik merkez haline gelip 200 acentenin tur programına girdi.” şeklinde konuştu.

5,5 MİLYON ÇİÇEK 27 BİN AĞAÇ ÜRETİLDİ

Boğaçayı Tesisleri'ni büyüterek Gürsu Atölyelerini kurduklarını ve burada da 20 milyon liralık servet olduğunu kaydeden Akaydın, “Artık Antalya’nın uzun zamandır fidanlarını, ağaçlarını, çiçekleri biz üretiyoruz. 5,5 milyon çiçek, 27 bin ağaç ürettik bu tesislerde.” dedi. Akaydın, 4 yılda 6 milyon 750 bin metrekare peyzaj ve çevre düzenlemesi yaptıklarını ve 8 milyon çiçek kullandıklarını bildirdi. 2009’da belediyenin bir çiçeğe 60 kuruş ödediğini anlatan Akaydın, kendi tesislerini kurarak bunu 7,5 kuruşa düşürdüklerini belirtti.

Güllük, Hasan Subaşı, Rauf Denktaş ve diğer caddelerdeki yenilemeleri de açıklayan Akaydın, modern bir kent için çalıştıklarını ifade etti.

'ANTALYA ÇOK ZENGİN ANKARA’DAN'

Bir milletvekilinin, gazeteye ‘Belediye başkanımız bizden hiçbir şey istemedi ki istesin yapalım’ şeklinde beyanat verdiğini anlatan Akaydın, şunları söyledi: “Bunları söyleyeceklerini bildiğim için 2 sene önceki milletvekili seçimlerinden önce 14 milletvekilinin hepsine Antalya’nın öncelikli sorunlarını anlatan 1,5 sayfalık rapor sundum. İnanın bir şey istemedim. Biz hallederiz, Antalya çok zengin Ankara’dan diyorum hep. Ama engelleri kaldırın dedim. Kırcami, Konyaaltı Sahili bunlardan bazıları.”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası