Ege Postası
Geri

Batman'da 50 bin kişi Peygamber Efendimizin hayatı için yarışacak

Batman’da Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen 'Hepimiz O’nu(sav) Okuyoruz' yarışmasına katılmak için 50 bin kişi başvurdu.Batman Valiliği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Eğitimciler Derneği (BEDER)...
Batman'da 50 bin kişi Peygamber Efendimizin hayatı için yarışacak
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batman’da Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen 'Hepimiz O’nu(sav) Okuyoruz' yarışmasına katılmak için 50 bin kişi başvurdu.

Batman Valiliği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Eğitimciler Derneği (BEDER) tarafından organize edilen projeye ilgi beklenenin çok üstünde gerçekleşti. Batman genelinde bütün ilkokulların 2, 3, 4. sınıfları, ortaokulların 5., 6., 7. ve 8. sınıfları ile lise hazırlık 9., 10., 11., 12. sınıflarda okuyan öğrenciler katıldığı yarışmanın yetişkinler kategorisinde ise üniversite öğrencileri, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ve isteyen her vatandaş katılabiliyor. Yarışmada sorulacak 63 soru için 70 dakika süre verilecek. Sınav, 20 Nisan Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra gerçekleştirilecek.

Projeye ilginin her geçen gün artığına dikkat çeken İl Müftüsü Hasan Çağlar, her yaştaki öğrencinin dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, yetişkinler dahil olmak üzere tüm Batman halkının kitaba olan ilgilerini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Çağlar, “Bu güne kadar yaklaşık elli bin insan müracaat etti. Ayın yirmisinde sınav yapılacak. Bu sınavda kazananların bir kısmına Umre bir kısmına bilgisayar vs mükafatlar verilecek. Ama asıl ödül Hazreti peygamberin hayatını öğrenmiş olmaktır. Büyük ödül olarak bu yetiyor. BU proje çerçevesinde yaklaşık elli bin insanımız peygamber efendimizin hayatını baştan sona okumuş oldu. Biz de bu projede olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.

Batman Valisi Yılmaz Arslan, projenin Peygamber Efendimizin hayatını çocuklara öğretmeye yönelik güzel bir çalışma olduğunu belirterek, "Bu projeyi valiliğimizle beraber, müftülüğümüz, milli eğitim müdürlüğümüz ve sivil toplum örgütlerinden katılım ve destekle yürütüyoruz. Ve gerçekten beklentimizin çok üzerinde bir ilgi gördü. Yaklaşık elli bin kişi başvurdu. Bu sayı da gerçek bir sayıdır çünkü insanlar kendileri internet üzerinden girip kendilerini projeye dahil ediyorlar. Gönüllü bir çalışmadır bu. İnanıyorum ki daha sonra yapılacak değerlendirme ve sınavlar sonucunda da bu projeye iştirak eden kişilere çeşitli ödüller verilecek. Biz bu ve benzeri projeleri bundan sonra da artırarak devam ettirme arzusundayız.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise “Batman’da öğrenci ve yetişkinlerin okumaya olan ilgilerini artırmak, günlük hayatta onlara lazım olan bilgileri kendilerine kazandırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Proje konusunda kısa bir bilgilendirme yapan BEDER Başkanı Ali Özkan ise yarışmada 12 kategoride toplamda 360 kişi ödüllendirileceğini belirterek, " Ödüller arasında ise umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, notebook, bisiklet, fotoğraf makinesi, cep telefonu, Mp 3, Mp 4 ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bulunuyor.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası