Ege Postası
Geri

Osmaniye'de SODES'in ödeneği 12 milyon 800 bin TL

Osmaniye’de başlatılan Sosyal Destek Programı’nın (SODES) bu yılki toplam ödeneğinin 12 milyon 800 bin TL olduğu bildirildi.Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından başlatılan SODES teklif çağrısına ilişkin bilgilendirme ve...
Osmaniye'de SODES'in ödeneği 12 milyon 800 bin TL
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 15:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Osmaniye’de başlatılan Sosyal Destek Programı’nın (SODES) bu yılki toplam ödeneğinin 12 milyon 800 bin TL olduğu bildirildi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından başlatılan SODES teklif çağrısına ilişkin bilgilendirme ve eğitim toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Vali Celalettin Cerrah, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız yaptı.
SODES programının 2011 yılından bu yana Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de ajans tarafından pilot olarak yürütüldüğünü ifade eden Yıldız, “Sosyal bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlere fırsatlar sunmak, mesleki eğitim imkanlarını genişletmek, çocukların, gençlerin ve kadınların kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılmasını amaçlayan insan odaklı bir programdır.” dedi.

Bu yıl toplam ödeneğin 12 milyon 800 bin TL, Osmaniye’nin bu bütçe içerisindeki tahsisatının ise 3.3 milyon TL olduğunu söyleyen Onur Yıldız, “Proje başına destek tutarı asgari 60 bin, azami 600 bin TL. Programa kamu kurum ve kuruluşları yerel birimleri, il ve ilçe özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, köylere hizmet götürme birlikleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları başvurabilir. Son başvuru tarihi 3 Mayıs mesai bitimidir.” diye konuştu.

Vali Celalettin Cerrah ise SODES projeleri sayesinde Osmaniye’de 2 yılda 5.3 milyon TL’lik kredi kullandığını kaydetti. Cerrah, “Bu yıl faydalanacağımız miktar 3.3 milyon TL. Daha çok sosyal içerikli olduğu için belediyelerimizin, özel idarelerin ve diğer kamu kuruluşlarının projeler yapmak suretiyle bu yıl bu kredinin tamamının kullanılmasını istiyorum. Ne kadar çok proje yaparsak karşılıksız olarak kredi alabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Cerrah, sözlerinin sonunda proje yapmak isteyenlere DOĞAKA Osmaniye Ofisi personelinin yardımcı olacağını da ifade ederek, çok sayıda proje beklediğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası