Ege Postası
Geri

‘Asrı Saadet’ten Merhamet Örnekleri’ konferansına büyük ilgi

Antalya Kepez Belediyesi’nin, ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)'nde düzenlediği, İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Asrı Saadet’ten Merhamet Örnekleri’ konulu...
‘Asrı Saadet’ten Merhamet Örnekleri’ konferansına büyük ilgi
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Kepez Belediyesi’nin, ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)'nde düzenlediği, İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Asrı Saadet’ten Merhamet Örnekleri’ konulu konferans büyük ilgi gördü.

"Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) sevmek ve anmak için kalbimizde ayrı bir yer açmamıza gerek yok." sözleriyle konferansına başlayan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimiz’in (sas) kafirlere bile acı söz söylemediğini, bu dönemde aile kavgalarında yüze bakılmayacak sözler sarf edildiğini hatırlattı. Karı kocanın ufacık şeyleri büyüttüğünü söyleyen Döngeloğlu, “Küçücük yavrularımızın huzurunda ne acı sözler söylüyoruz. Bunlar ne kitaba sığar ne dine sığar. Ben sorarım sizlere, bir kutlu doğum gecesinde, bu peygamber bizim neyimiz olur. Elin kafiri için bile Allah Resulü (sas) sus demiş, adamın bütün iman kapılarını kapatmak mı istiyorsun'” dedi.

Büyüklere ve yaşlılara saygının dinin gereği olduğunu belirten Döngeloğlu, "Dinimiz, örfümüz, kültürümüz; büyüğe, yaşlıya, akraba olsun olmasın nasıl baka? Muhtaç insana, yardıma ihtiyacı olana nasıl baka? Bu konuda Efendimiz (sas), en güzel örnektir. Musa peygamberin evliliği, bir yaşlıya yardım sebebiyle olmuştur. İhtiyar bir insana el tuttuğu için Allah ona bir peygamberin kızıyla evlenmeyi nasip etmiştir. Ne büyük bir davranıştır, ihtiyarlara, yaşlılara, muhtaçlara el uzatmak." diye konuştu.

Konferansın sonunda, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nu mayıs ayında tekrar davet edip, salona sığmayan coşkuyu 3 bin 500 kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nda, hep birlikte bir kez daha yaşayacaklarını dile getirdi. Başkan Tütüncü, ardından Döngeloğlu’na çiçek takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası