Ege Postası
Geri

Akbelen Ormanı’na sabaha karşı 05.30’da baskın

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. İkizköy direnişçilerinden Hasan Yorulmaz, “Kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar” dedi. Çam ağaçlarının kesilmesine köylüler tepki gösterdi. Bir köylü kadın, Jandarma’ya; “Yazıktır, bu çamlar nasıl kesiliyor? Bu çamlar çocuğumuz bizim, çocuk gibi baktık onlara” dedi.
Akbelen Ormanı’na sabaha karşı 05.30’da baskın
Haberler / Güncel
24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.

Doğa Nöbeti’nin ikinci yılına girmesinden kısa bir süre sonra bugün, sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi.

Akbelen Ormanı direnişçilerinden Esra Işık, “Bu vicdansızlıktır. Hepsine söylüyorum: Köyde doğmadınız mı, köy ne demek bilmiyor musunuz? Ne olur çıkın gelin” diye tepki gösterdi.

İkizköy direnişçilerinden Hasan Yorulmaz, “Sabahın saat 05.30’unda, bir sürü askeri araç bir sürü jandarma ile kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar. Bizleri de ormana sokmamak için ellerinden geleni yaptılar. Ben herkesten, doğaseverlerden, yurdunu seven insanlardan buraya destek bekliyorum” dedi.

Köylü kadınlar, sık aralıklarla nöbet tutan jandarma ekiplerinin karşısında onlara tepki gösterdi. Bir Kadın, “Yazıklar olsun. Böyle bir şey hiç aklıma gelmezdi. Yazıklar olsun. 10 tane insana 1000 tane jandarma. Biz suç işlemiyoruz. Yazıklar olsun. Hepsi bitti. Yazıklar olsun. Burada bin bir türlü hayvan var. Yazıktır, bu çamlar nasıl kesiliyor? Bu çamlar çocuğumuz bizim, çocuk gibi baktık onlara.” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası