Ege Postası
Geri

Akbelenli kadınlar, ormandaki ağaçların kesilmesine ağıt yaktı

Köylüler, Akbelen Ormanındaki çam ve zeytin ağaçlarının kesilmesine ağıtlarla tepki gösterdi. İkizköy’ün avukatlarından İsmail Hakkı Atal ise Akbelen Ormanı’na giderken jandarma tarafından durdurulduğunu, ormana girişine izin verilmediğini söyledi.
Akbelenli kadınlar, ormandaki ağaçların kesilmesine ağıt yaktı
Haberler / Güncel
24 Temmuz 2023 Pazartesi 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. 

Doğa Nöbeti’nin ikinci yılına girmesinden kısa bir süre sonra bugün, sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi.

Köylü kadınlar, ağaçların kesilmesine ağıtlar ve gözyaşlarıyla tepki gösterdi. Bir kadın, “Doğamız için, çocuklarımız için, topraklarımız için Akbelen için adalet” sloganı attı.

Akbelen Ormanı avukatlarından İsmail Hakkı Atal ise çektiği görüntülerde, jandarmanın Akbelen Ormanı’na girişine izin verilmediğini söyledi. 

Ankara’daki çevreciler de bugün Tarım ve Orman Bakanlığı önünde buluşarak yaşanılan durumu Bakanlık önünde protesto edeceklerini duyurdu.

AKBELENLİLERİN MÜCADELESİ 4 YILDIR SÜRÜYOR

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.

 

 

Akbelen Ormanı’na sabaha karşı 05.30’da baskın

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası