Ege Postası
Geri

Akçay: Oyun şablonumuz var, kompakt yapıyı bozmuyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, takımlarının bir oyun şablonu olduğunu ve kompakt yapıyı bozmamaya çalıştıklarını söyledi. UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda 2 - 0 galip geldikleri Legia Varşova maçının ardından konuşan...
Akçay: Oyun şablonumuz var, kompakt yapıyı bozmuyoruz
Haberler / Spor
8 Kasım 2013 Cuma 02:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, takımlarının bir oyun şablonu olduğunu ve kompakt yapıyı bozmamaya çalıştıklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda 2 - 0 galip geldikleri Legia Varşova maçının ardından konuşan Akçay, “Uzun zamandan beri yükselmeye başlayan takımımızın gücü bu müsabakada da biraz daha yükseğe çıktı. Kompakt yapıyı bozmuyoruz. Bir oyun şablonumuz var. Onu oynamaya çalışıyoruz” dedi.

Maçtan önce Legia’nın kendi sahasında seyircisini de arkasına alarak iyi bir oyun oynayacağı düşüncesinin kendilerini tedirgin ettiğini dile getiren Akçay, “Ona göre psikolojik bir hazırlıkla maça başladık. İlk yarıda rakibin ortaya koyduğu güce karşı koymada biraz zorlandığımızı söyleyebilirim. Bu da bizi oyunu daha geride takip eden bir takıma dönüştürdü. Rakibin etkin hareketlerine biz de karşı koymaya başladık. Rakibi kendi sahasına itmeye başladığımız zamanlar oluştu. Bunu kontra ataklarla destekledik ve iki gol bulduk. Bu uzun zamandan beri yükselmeye başlayan takımımızın gücü, bu müsabakada da biraz daha yükseğe çıktı. Kompakt yapıyı bozmuyoruz. Bir oyun şablonumuz var. Onu oynamaya çalışıyoruz. Zaman zaman göze hoş gelmeyen bir görüntü verse de sonuç üretme konusunda ve oyuncularımızın yapısına çok uygun bir sistem olarak algılıyoruz ve kompakt yapıyı birlikte hareket ettirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Futbolcu Olcan Adın, “Oyunun zor geçeceğini biliyorduk. İlk yarıda istemediğimiz aksaklıklar oldu. Fakat biz takım halinde iyi mücadele eden bir takımız. Bunun akabinde ikinci ayrıda bulduğumuz gollerle maçı kazandık ve grup liderliği adına önemli bir yol kat ettik. İki maçımız daha var. Bunları da kazanıp yolumuza en iyi şekilde devam etmek istiyoruz” ifadelerini kulandı. Trabzonspor’un Polonyalı oyuncusu Andrian ise sonuçtan çok memnun olduklarını dile getirerek bu tür başarılarını devamının geleceğini kaydetti.

URBAN: TAKIMI SUÇLAYAMIYORUM

Legia Varşova Teknik Direktörü Jan Urban, “Böyle bir karşılaşmadan sonra bir şeyler söylemek çok zor. Bu karşılaşmada iyi oynadığımızı düşünüyorum. Çok sabırlı bir oyun oynadık. Trabzonspor ataklarından kaçınmaya çalıştık. Ama ne yazık ki karşılaşmanın ikinci yarısında bunu başaramadık. Ama takımı suçlayamıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası