Ege Postası
Geri

Akil İnsanlar, Sivas'ta şehit ailesini ziyaret etti

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Sivas'ta şehit ailesini ziyaret etti Şehidin kardeşi Necmettin Avcı, çözüm sürecine karşı olanları eleştirerek, “Acıyı yaşamamışlar acının ne olduğunu bilmiyorlar. Bir daha...
Akil İnsanlar, Sivas'ta şehit ailesini ziyaret etti
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2013 Pazar 18:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Sivas'ta şehit ailesini ziyaret etti Şehidin kardeşi Necmettin Avcı, çözüm sürecine karşı olanları eleştirerek, “Acıyı yaşamamışlar acının ne olduğunu bilmiyorlar. Bir daha analar babalar gözyaşı dökmeyecekse, bir daha çocuklar babasız kalmayacaksa canı gönülden destekliyoruz.” dedi.

    Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Büyük Otel'de bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu daha sonra 1993 yılında Ağrı-Doğu Beyazıt'ta terörle mücadele şehit olan Hacı Avcı’nın ailesini ziyaret etti.

    Şehit Avcı’nın Huzur Mahallesi’nde bulunan ailesini ziyaret eden Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren ve heyet üyelerini kapıda şehidin kardeşi Necmettin Avcı karşıladı. Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren şehit babası Mustafa Avcı’ya başsağlığı diledi. Taşgetiren çok şehit verildiğini belirtti.

    Şehit babası Mustafa Avcı da bundan sonra bu durumun düzelmesini dileyerek, şehit ailesi olmanın zorluğuna değindi.

    Doğu Ergil’in 'Bu kavganın sürmesini isteyenlere ne diyorsunuz'' şeklindeki sorusuna şehit babası şu cevabı verdi: “Hiç memnun değilim. Elimden gelse, gücüm yetse ciğerlerini çıkartacağım. Ben nasıl acıyorsam onlarda acıyor yavrularına.”

    Şehidin kardeşi Necmettin Avcı da çözüm sürecine karşı olanları eleştirerek, “Acıyı yaşamamışlar acının ne olduğunu bilmiyorlar. Bu sürecin bir an önce sonuçlanmalı. Bir daha analar babalar gözyaşı dökmeyecekse, bir daha çocuklar babasız kalmayacaksa canı gönülden destekliyoruz. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun. Bir isteğimiz var sizlerden. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün devam etmesi. Alevi, Sünni Çerkez, Laz, hepimiz kardeşiz. Bizim hiçbir problemimiz yok. Ama aramıza nifak sokarak karıştırmak isteyenler çok. Bizim bu oyuna gelmememiz lazım.” ifadelerini kullandı.

    Ahmet Taşgetiren bu sözler üzerine “Kardeşini, evladını kaybedenler bunu söyler.” dedi.

    Şehit annesi Dudu Avcı da geldikleri için heyete teşekkür ederek, “Bizler acı çektik geri kalanlar acı çekmesin. Allah ferahlık versin. Analar ağlamasın. Kimsenin ocağına taş düşmesin. Barış diyorlar, İnşallah barış olur. Kimseler ağlamasın. Ne mutlu ben şehit annesiyim. Bağırmaya çığırmaya da hiçbir hakkım yoktur.” şeklinde konuştu.

    Heyet üyesi Doğu Ergil, “Bu söylenenler ile tepki gösterenleri kast ederek, Bağıranlarla birlikte yansıtın. En büyük fedakarlığı yapmış adamlarla bunların üzerinden siyaset yapanları karşılaştırın.” dedi.

    Ziyaret, Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle son buldu. Akil İnsanlar Heyeti, daha sonra havayoluyla Sivas'tan ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası