Ege Postası
Geri

Akil insan Yayman: Türkiye'nin terapi seansına girdiği duygusuna kapılıyorum

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Üyesi ve siyaset bilimci Hüseyin Yayman, çözüm sürecinin, Türk siyasi hayatındaki paradigma değişimini gösterdiğini söyledi. Çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyleyen...
Akil insan Yayman: Türkiye'nin terapi seansına girdiği duygusuna kapılıyorum
Haberler / Dünya
26 Mayıs 2013 Pazar 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Üyesi ve siyaset bilimci Hüseyin Yayman, çözüm sürecinin, Türk siyasi hayatındaki paradigma değişimini gösterdiğini söyledi. Çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Yayman, "Ben Türkiye'nin topyekun bir terapi seansına girdiği gibi bir duyguya kapılıyorum.” dedi.

Hollanda’daki bir programın ardından Cihan Haber Ajansı’na konuşan Hüseyin Yayman, “Avrupa'da genel olarak insanlar çözüm sürecini, Türkiye'den daha fazla destekliyorlar. Hollanda'daki insanlar, Anadolu'da ki, Ankara'da ki, Antalya'da ki insanlardan daha fazla çözüm istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Farklı gruplara ait insanların; ülkücünün, BDP' linin AK Partilinin, CHP'linin, Atatürkçü düşünceye sahip ya da cemaatlere mensup insanların aynı masa etrafında toplanıp problemlerini konuşmasını Türkiye'de önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Yayman, “Ben bu anlamda, topluma gidilmesini, toplumda bir uzlaşma aranmasını ve toplumda bir konsensüs aranmasını çok değerli ve çok önemli buluyorum." dedi.

Akil İnsanlar Heyeti’nin Akdeniz Bölgesi’nde 5 vilayette yaptığı temaslara değinen Yayman, şöyle devam etti: “Ben Türkiye'nin topyekun bir terapi seansına girdiği gibi bir duyguya kapılıyorum. Çünkü insanlar oraya gelip yaşadıklarını anlatıyorlar, acılarını anlatıyorlar. Soruları, kafalarında endişe ve kaygılarını dile getiriyorlar. Sürece dair telkin ve tavsiyelerini dile getiriyorlar. Ben bu anlamda bu akil insanlar toplantılarını çok olumlu buluyorum. Beklediğimden çok daha faydalı ve çok daha fazla katkı sağlıyor.”

Bundan 4 sene önceki çözüm sürecinden farklı olarak toplumun çözüm talebi olduğunu dile getiren Yayman, “Hata çözümü istememek demek aptallık diyorlar. Çözümden yana olmamak savaştan yana olmaktır, şeklinde değerlendirmeler var. Çözüm formülleri farklı olabilir. Ama sonuçta zaten demokrasi dediğimiz şey, bu farklı fikirlerin bir uzlaşması demek.” diye devam etti.

Süreçle ilgili olarak haklı sorular ve endişelerin var olduğunu söyleyen Yayman, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bölünmesine dair, Türkiye'nin parçalanmasına dair ve PKK'nın yeniden silaha müracaat edeceğine dair endişeler var. Bizim asıl yaptığımız şey ne bir izahat yapmak, ne bir nasihat ve nede bir ikna vazifesidir. Toplumdaki kaygıları ve endişeleri bir araya getirip bunu devlete ve hükümete iletiyoruz. Bir anlamda görevimiz toplumdaki endişe ve kaygılara aracılık etmek. Bu anlamda ben önemli bir tarihsel bir iş olduğunu düşünüyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası