Ege Postası
Geri

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yıl dönümünde Hollanda’da anıldı

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yıl dönümünde Hollanda Türk Müzesi'nde düzenlenen bir programda anıldı. Üstadın fotoğraf, şiir ve vecizeler ile bezeli 30. yıla ait Hatıra Panosu, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu...
Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yıl dönümünde Hollanda’da anıldı
Haberler / Dünya
26 Mayıs 2013 Pazar 02:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yıl dönümünde Hollanda Türk Müzesi'nde düzenlenen bir programda anıldı.

Üstadın fotoğraf, şiir ve vecizeler ile bezeli 30. yıla ait Hatıra Panosu, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu tarafından kurdelesi kesilerek ziyaretcilerin beğenisine sunuldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yapılan anma programını tebrik ve takdir eden telgrafının okunmasının ardından, Üstadın hayatı ve mücadelesini konu alan belgesel film ilgiyle izlendi.

Üstadın 'Kaldırımlar' şiirinin edebiyatsever Ted Quist tarafından Hollandaca okunması dinleyicilerin büyük ilgisini çekti. Quist şairin çok gizemli ve karizmatik bir söylem biçiminin olduğunu ifade etti.

Üstadı sağlığında görüp konferans ve sohbetlerine katılan İlahiyatçı Ömer Baler de hatıralarını ve Üstadın renkli kişiliğine ait anılarını katılımcılar ile paylaştı. Üstadın 'Çöle İnen Nur' isimli kitabının mutlaka okunmasını tavsiye etti. Karşılıklı soru cevap içerisinde geçen sohbette Hollanda’da doğup büyüyen gençler, Üstadın varlığından ilk defa haberdar olduklarını ve böyle bir programa katılmaktan gayet memnun olduklarını dile getirdiler.

Yazar ve şair H.Kerim Ece'nin Sakarya Türküsünü okumasının ardından yapılan dua ile Üstadı anma ve anlama programı kapandı.

Hollanda Türk Müzesi yetkilileri eylül ve ekim aylarında Üstadın filmlerinin izletileceği, kitap ve Büyük Doğu dergilerinin sergileneceği, konferansların verilip ve şiirlerinin okunacağı daha geniş kapsamlı bir program çabasının da devam ettiğini bildirdiler.

Bunun yanında Türk dil, edebiyat, tarih, kültür, müzik, sanat, sinema vesair konularında büyük eserler vermiş geniş kitleler tarafından tanınıp benimsenen kişilerinde önümüzdeki zamanlarda farklı faaliyetler ile Hollandalı ve Hollanda’da yetişmiş Türklere anlatılması ve tanıtılmasına devam edeceklerini de ifade ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası