Ege Postası
Geri

Kabil'deki intihar saldırısının bilançosu: 3 ölü, 17 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil'de dün akşam Uluslararası Göç Örgütü'nün (UGÖ) misafir evine yönelik düzenlenen saldırıda biri polis 3 kişinin öldüğü, biri İtalyan kadın 17 sivilin de yaralandığı bildirildi.Afganistan İçişleri...
Kabil'deki intihar saldırısının bilançosu: 3 ölü, 17 yaralı
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afganistan’ın başkenti Kabil'de dün akşam Uluslararası Göç Örgütü'nün (UGÖ) misafir evine yönelik düzenlenen saldırıda biri polis 3 kişinin öldüğü, biri İtalyan kadın 17 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalarda, yaralanan siviller arasında 3 kadın ve bir kız çocuğu olduğu aktarılırken, 7 kişinin UGÖ çalışanları olduğu duyuruldu.

Saldırında yaralanan UGÖ çalışanlarında Hufstetler adlı kişi ise görgü tanığı olarak olayı şöyle anlattı: "Birici patlamada dışarıdaydım. Ayağım yaralandı. Eşim ise saklanma yerinde saklandı ve yaralanmadı. Geçen akşam 7 cesedin çıkartıldığını gördüm.” dedi.

İntihar eylemi düzenlenen 4 saldırganın üzerinde bombalar ve yanlarında çeşitli silahların olduğu kaydedildi.

Saldırganların saklanmak ve çatışmak için çevredeki evleri kullandıkları, bu evlerin büyük hisar gördüğü öğrenildi. Saldırıyı Taliban üstlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası