Ege Postası
Geri

Türkiye Mısır’a 150 çöp kamyonu hibe etti

Türkiye, ekonomik alanda büyük sıkıntılar çeken Mısır’a 150 çöp kamyonu hibe etti. Konuyla ilgili anlaşma dün Türk ve Mısırlı yetkililer arasında Mısır Başbakanı Hişam Kandil’in ofisinde imzalandı. Türkiye’nin hibe ettiği kamyonlar,...
Türkiye Mısır’a 150 çöp kamyonu hibe etti
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye, ekonomik alanda büyük sıkıntılar çeken Mısır’a 150 çöp kamyonu hibe etti. Konuyla ilgili anlaşma dün Türk ve Mısırlı yetkililer arasında Mısır Başbakanı Hişam Kandil’in ofisinde imzalandı.

Türkiye’nin hibe ettiği kamyonlar, başkent Kahire ve Giza’da belirlenecek pilot bölgelerde kullanılacak.

‘Sürdürülebilir Temiz Çevre’ sloganıyla başlatılacak çalışmaya Türkiye Çevre Bakanlığı teknisyen ve uzmanları da destek verecek.

Temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla başlatılan proje Türkiye Çevre ve Şehir Planlaması Bakanlığı ile Mısır Yerel Yönetimler Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile dün yürürlüğe girdi.

Bundan sonraki süreçte ise belediyecilik hizmetlerinin yeterince verilemediği Kahire ve Giza’da belirlenecek pilot bölgelerde Türk teknisyen ve uzmanlar Mısırlı meslektaşlarıyla birlikte çalışmalar gerçekleştirecek.

Projenin ana teması ise ‘Çöp toplamak yeterli değil, toplum, ilgili sektör ve hükümet el ele vererek ‘Temizle, temiz tut’ konsepti çerçevesinde yeni bir birlikte çalışma kültürü oluşturacak.’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Mısır’a yaptığı ikinci ziyareti sırasında, mevcut sorunları aşabilmek için halk ve devletin işbirliği ile ‘hızlı sonuçlar doğuran sosyal sorumluluk projeleri’ni ortaya konması gerektiğini belirtmişti. Erdoğan açıklamasında ‘temiz çevre’ projesinin de bu konuda iyi bir başlangıç olacağını, Türkiye’nin Mısır’a her türlü yardımı yapacağını açıklamıştı.

Pek çok sosyal konunun yanı sıra sokakların temizliği ve çöplerin toplanamaması da Mısır’ın önde gelen problemleri arasında yer alıyor.

Dünyada kilometre kare başına düşen insan sayısının en yüksek olduğu kentler arasında yer alan Kahire ve Giza’da çöp sorununun yanı sıra plansız şehirleşme, hızla artan araç sayısı, dar sokaklar, park sorunu, trafik kurallarına uymama, 24 saat çalan kornalar, plansız ve düzensiz kaldırımlar büyük bir kaos yaşanmasına sebep oluyor.

Dün imzalanan anlaşmadan sonra Türkiye’nin kısa süre içerisinde göndermeyi planladığı araçların sadece pilot bölgelerde kullanılacağı, günlük rutin temizlik işlerinin dışında tutulacağı açıklandı.

Türkiye’nin ayrıca Mısır’a çöp ayrıştırma tesislerinin inşası, kentsel dönüşüm projeleri, toplu taşıma sistemi ve düşük maliyetli konut inşaatları konularında da destek vermesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kahire’ye bir ziyaret gerçekleştirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası