Ege Postası
Geri

Myanmar, Müslümanlar için 2 çocuk sınırlaması koydu

Myanmar’ın batısındaki Rakhine eyaleti makamları, bölgedeki Müslüman Rohingya aileleri için 2 çocuk sınırlaması getirildiğini açıkladı. Bununla Rohingyalar ile komşuları Budistler arasında yaşanan şiddet olaylarının karşısının...
Myanmar, Müslümanlar için 2 çocuk sınırlaması koydu
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Myanmar’ın batısındaki Rakhine eyaleti makamları, bölgedeki Müslüman Rohingya aileleri için 2 çocuk sınırlaması getirildiğini açıkladı. Bununla Rohingyalar ile komşuları Budistler arasında yaşanan şiddet olaylarının karşısının alınacağı savunuluyor.

Myanmarlı yerel yetkililer, yeni kuralın ülkenin Bangladeş sınırındaki iki ilçesinde uygulanacağını ifade etti. Yeni kural Müslüman Rohingya aileleri için 2 çocuk sınırlaması getiriyor. Ayrıca bölgede Müslümanlar arasındaki çok eşliliğe de yasak getiriliyor. Yeni kuralın uygulanacağı Buthidaung ve Maundaw ilçelerinin nüfusunun yüzde 95’ini ise Müslümanlar oluşturuyor.

Rakhine eyaleti sözcüsü Win Myaing, yeni uygulamanın geçtiğimiz hafta, bölgedeki şiddet olaylarının önünü almak için hükümetin görevlendirdiği komisyonun tansiyonu düşürmek için yaptığı önerilerden sonra kabul edildiğini söyledi. Myaing, komisyonun şiddetin durması için Müslüman nüfusun artışının durması ve aile planlama politikası önerdiğini kaydetti. Komisyon ayrıca şiddetin yaşandığı bölgelerde güvenlik güçlerinin sayısını ikiye katlamayı da önerdiği aktarıldı.

Win Myaing, “Müslüman Rohingyaların nüfus artışı Budist nüfusa göre 10 kat daha fazla. Gerginliğin sebeplerinden birisi de nüfusun fazlalığı.” diye konuştu.

Myanmar’da etnik şiddet olayları ilk olarak bir yıl önce Rakhine eyaletinde Budistler ve Müslüman Rohingyalar arasında patlak vermişti. Bıçak ve keskin aletlerle silahlanmış Budist grupların saldırıları sonucu çoğunluğu Müslüman yüzlerce kişi ölmüştü. Olaylar sonucu 125 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası