Ege Postası
Geri

Kuzey Kore ile Japonya arasındaki buzlar çözülüyor mü'

Üst düzey temaslarda bulunmak için Kuzey Kore’ye giden Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin üst düzey danışmanı İsao İijima'nın ziyaretinin başarılı geçtiği ileri sürüldü. Kuzey Kore ile Japonya arasındaki buzların eriyip erimeyeceği...
Kuzey Kore ile Japonya arasındaki buzlar çözülüyor mü'
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üst düzey temaslarda bulunmak için Kuzey Kore’ye giden Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin üst düzey danışmanı İsao İijima'nın ziyaretinin başarılı geçtiği ileri sürüldü. Kuzey Kore ile Japonya arasındaki buzların eriyip erimeyeceği merak konusu.

Kuzey Kore ziyareti son eren İsao İijima, alınan bilgiye göre Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim Yeong-nam, İşçi Partisi Uluslararası Genel Sekreteri Kim Yong-il, Kuzey Kore-Japonya İlişkileri Komiseri Song İl-ho ile görüştü. Yapılan görüşmelerin içeriği sır gibi saklanırken, Güney Kore ve Japonya medyalarında bir takım bilgiler yer almaya başladı.

İsmi açıklanmayan haber kaynaklarına dayandırılan haberlerde, İijima ile Kim Yeong-nam’ın görüşmesinde kaçırılan Japon vatandaşlar hakkında görüşüldüğü ifade edildi. Öte yandan görüşmede Birleşme Komisyonu Japon Diasporası Sorumlusu’nun da katıldığı aktarıldı. Japon medyasında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore’nin Japonya’daki diaspora derneklerinin kullana geldiği binalarda faaliyetlere devam etmesini, bu konuda Japon hükümetinin yardımcı olmasını rica ettiği bildirildi.

KUZEY KORE, YAPTIRIMLARIN KALKMASINI İSTİYOR

Güney Kore medyasında yer alan haberlerde ise Kuzey Kore’nin Japonya’nın uyguladığı yaptırımları kaldırmasını rica ettiği aktarıldı. 2006 yılında yapılan balistik füze denemelerinde sonra Japonya, Kuzey Kore ile olan tüm ticareti yasaklamış ve diaspora yetkililerinin Kuzey Kore’ye giriş çıkışlarını engellemişti.

Geçen haftalarda Japonya Başbakanı Şinzo Abe, gerekirse Kuzey Kore ile görüşebileceğini aktarmıştı. Kuzey Kore’nin terkar uluslararası kamuoyu ile normalleşme sürecine girdiği ifade edilen bu zaman diliminde Japonya ile aralarındaki buzların eriyip erimeyeceği ise merak konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası