Ege Postası
Geri

Halepçe, il olmak istiyor (Özel)

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde kimyasal silahla vurulan Halepçe ilçesi, il olmak istiyor. Irak'ın kuzeyinde Süleymaniye şehrine bağlı Halepçe, her alanda geri kalmışlığından kurtulmak adına bölgesel hükümetten il olmak...
Halepçe, il olmak istiyor (Özel)
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde kimyasal silahla vurulan Halepçe ilçesi, il olmak istiyor. Irak'ın kuzeyinde Süleymaniye şehrine bağlı Halepçe, her alanda geri kalmışlığından kurtulmak adına bölgesel hükümetten il olmak için destek bekliyor.

Saddam’ın 1988 yılındaki kimyasal silah saldırısında 5 bin Halepçe’li hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 80 bin nüfusu bulunan ve 114 yıldır ilçe olan Halepçe katliamın izleri silinmiş değil. Hala o acılı günlerin izlerini taşıyan Halepçe ve halkı, bu makûs tarihe son vermek istiyor.

Dünyanın en büyük insanlık trajedilerinden birinin yaşandığı Halepçe’nin Kaymakam Goran Adham, ilçelerinin il olması için çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Kaymakam Adham, Halepçe'nin il olmasının katliamda şehit olanlara bir vefa borcu olduğunu ifade etti. Adham, "Bunun için hükümet tarafından da çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Gereken başvurulardan da haberdarız. Ancak şu an bu konuda kesin bir tarih veremeyiz."dedi.

Hemin Celal isimli Halepçeli il olmanın kendi hakları olduğunu belirterek, "Burası il olursa çok seviniriz. İl olmasını çok istiyoruz. Çünkü buraya yatırım çok az yapılıyor. Burasının şehir olmadan önce yatırıma ihtiyacı var." dedi.

Diler Abdullah isimli Halepçeli ise "Eğer Halepçe il olursa, daha çok tanınır ve daha çok ses getirir. Çünkü, Halepçe Erbil gibi Süleymaniye gibi kültür başkenti değil. Halepçe, Kürt bölgesinin aynasıdır. Buna göre muamele edilmesi lazım." dedi.

Halepçe’de halk, ilçelerinin gelişmediğini ve bölgesel hükümetin kendilerine yapmadığını iddia ederek daha önce protesto gösterileri düzenlemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası