Ege Postası
Geri

Kendi hükümetini düşürmek isteyen 8 UBP'li vekile ihraç

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Disiplin Kurulu, muhalefet partileri ile hükümeti düşürmek için güvensizlik önergesine imza koyan UBP’li 8 milletvekili için toplandı.KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Zeki Bayram başkanlığındaki...
Kendi hükümetini düşürmek isteyen 8 UBP'li vekile ihraç
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC'de Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Disiplin Kurulu, muhalefet partileri ile hükümeti düşürmek için güvensizlik önergesine imza koyan UBP’li 8 milletvekili için toplandı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Zeki Bayram başkanlığındaki 8 üyeli Disiplin Kurulu toplantısının yer aldığı Köşklüçiftlik’teki parti merkezini ziyaretinde basına yaptığı açıklamada, Disiplin Kurulu’nun ilgililerden 7 gün içerisinde savunmalarını yapmalarını talep edeceğini, ardından ise kararını vereceğini belirtti.

Küçük, savunmanın 7 gün zarfında yapılmaması durumunda Disiplin Kurulu'nun ilgililerin gıyabında karar alacağını söyledi.

“İhraç kararı çıktı mı'” sorusuna Küçük, “Kesin ihraç kararını Genel Yönetim Kurulumuz aldı” dedi. Güvensizlik önergesinin Pazartesi günü Meclisten onay alması durumunda, hükümetsiz kalma olasılığının sorulması üzerine Küçük, UBP’nin güvensizlik önergesini zorlaştırma niyeti olmadığını aktardı. İktidar olarak seçimin en erken zamanda yapılmasını istediklerini ve bu yönde katkı koyduklarını belirten İrsen Küçük, “Hatta dün mecliste 28 Temmuz oylanırken UBP ve CTP milletvekillerinin verdiği olumlu oya diğer milletvekilleri ret cevabı vermiştir. Dünyanın hiçbir yerinde bu görülmüş değildir” dedi.

Mecliste 28 Temmuz’a ret oyu veren partilere atıfta bulunarak söz konusu partilerin seçim yapılması çağrılarının “tamamen blöf” olduğunu, seçime hazır olmadıklarını savunan Küçük, seçime en hazır partinin UBP olduğunu ifade etti.

Bu arada UBP tüzüğüne göre, savunma için gerekli süre, çağrı belgesinin ilgiliye tebliğinden başlayarak 15 gün. Seçimlerde veya herkesin gözü önünde açıkça veya yayın yoluyla işlenen disiplin suçlarında bu süre 7 gün.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası